Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Να είμαστε σκληροί στην άμυνα”

“Να είμαστε σκληροί στην άμυνα”

nikos pappas

 

nikos-pappasO Παναθηναϊκός Superfoods αγωνίζεται στο “Νίκος Γκάλης” εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης (16/03, 21:15), για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με τον Νίκο Παππά να ανανεώνει το blog του στο “τριφύλλι” και να τονίζει πως οι “πράσινοι” πρέπει να είναι σκληροί στην άμυνα, ενώ ακόμα είπε πως ο Σέρχιο Γιουλ είναι το επιθετικό βαρόμετρο της “Βασίλισσας“.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Νίκος Παππάς στο blog του Παναθηναϊκού: 
“Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό, αλλά συνάμα και πολύ δύσκολο ματς απέναντι στην πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πρόκειται για μια από τις πλέον ταλαντούχες επιθετικά ομάδες στην Ευρώπη. Οι 87 πόντοι που πετυχαίνει κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα αποδεικνύουν ξεκάθαρα του λόγου το αληθές. Είναι μια ομάδα που αρέσκεται να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο έχοντας στις τάξεις της παίκτες ικανότατους σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού και είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να σταματήσουμε διεκδικώντας κάθε επιθετικό ριμπάουντ και ελέγχοντας τα αμυντικά.

Ο Γιουλ δίνει τον ρυθμό στην επίθεση και αποτελεί αυτή τη στιγμή τον παίκτη-“κλειδί” της Ρεάλ. Από αυτόν εξαρτάται κατά πολύ και η απόδοση των υπολοίπων. Σαφέστατα, οι παίκτες μας έχουν πολύ δύσκολο έργο, καθώς πρόκειται για έναν απρόβλεπτο παίκτη. Θεωρούμε, όμως, ότι έχουμε τις κατάλληλες αμυντικές μονάδες για να τον περιορίσουμε, σε συνδυασμό πάντα με την ομαδική συνεργασία στην άμυνα.

Από εκεί και πέρα, το να μπούμε σε διαδικασία ανάλυσης των υπολοίπων ξεχωριστά εστιάζοντας σε κάποιες άλλες μονάδες δεν έχει μεγάλη ουσία, καθώς όλη η δωδεκάδα της Ρεάλ αποτελείται από ιδιαίτερα αξιόλογους παίκτες.

Το τρίποντο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της επίθεσής τους, καθώς διαθέτουν εξαιρετικούς σουτέρ από την περιφέρεια και παίκτες που δεν διστάζουν σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα να εκτελέσουν. Το ότι είναι η ομάδα με τις περισσότερες προσπάθειες και τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στη διοργάνωση τα λέει όλα.

Η Ρεάλ διαθέτει σταθερό κορμό και αρκετούς ίδιους παίκτες εδώ και πολλά χρόνια, κάτι που καταδεικνύεται ξεκάθαρα στο γεγονός ότι έχει την καλύτερη αναλογία ασίστ-λαθών στην Euroleague.

Εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ “σκληροίαμυντικά, να πιέσουμε όλες τις πρώτες πάσες ούτως ώστε να μην τους επιτρέψουμε την εύκολη κυκλοφορία και να νιώθουν άνετα μέσα στο γήπεδο. Σαφώς και η προσέγγισή μας είναι αμυντική και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για να τους περιορίσουμε.

Επιθετικά, ύστερα από τις κακές εμφανίσεις που κάναμε στα τελευταία παιχνίδια, γνωρίζουμε πως πρέπει να παίξουμε με απόλυτη συγκέντρωση και στόχευση στο πλάνο μας. Η Ρεάλ έχει κάποιες αμυντικές αδυναμίες τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο, τις οποίες δουλεύουμε και πρέπει να “χτυπήσουμε” κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε στην έδρα μας, όπου ο κόσμος δίνει στους παίκτες την απαιτούμενη ώθηση και ενέργεια, είναι σίγουρα πολύ σημαντικό και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.

Τα ξαναλέμε σύντομα,

Νίκος.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…