Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Η αφετηρία του “ερυθρόλευκου” ευρωπαϊκού ταξιδιού (pics)

Η αφετηρία του “ερυθρόλευκου” ευρωπαϊκού ταξιδιού (pics)

olympiakos galatasaray

olympiakos-galatasaray

Δύο ομάδες που κινούνται σε αντίθετες πορείες θα αναμετρηθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Ο λόγος για τον Ολυμπιακό και τη Γαλατασαράι (17/03, 21:00).

Αυτή τη στιγμή οι “ερυθρόλευκοι” βρίσκονται στο 18-7 και έχουν κερδίσει τους τελευταίους 5 από τoυς 6 αγώνες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Αταμάν έχει καταφέρει και έχει κερδίσει το 50% από τις τελευταίες 6 αναμετρήσεις και έχει “βυθιστεί” στο 8-17.

To παρελθόν

Η αναμέτρηση απέναντι στη Γαλατασαράι έχει ιστορικό παρελθόν για τον Ολυμπιακό, καθώς το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν απέναντι στην τούρκικη ομάδα

Ο συγκεκριμένος αγώνα διεξήχθη πριν από 57 χρόνια και, συγκεκριμένα, στις 23 Νοεμβρίου 1960 στο Παλέ Ντε Σπορ της Κωνσταντινούπολης παρουσία 6.000 θεατών και οι “ερυθρόλευκοι” ηττήθηκαν με 72-41, όπως και στη ρεβάνς στον Πειραιά με 65-55 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια. Διαιτητές ήταν οι Πέτροβιτς (Γιουγκοσλαβία) και Χούντα (Ρουμανία).

Οι Τούρκοι είχαν ξεκινήσει πιο δυνατά και προηγήθηκαν στο 10′ με 18-7, ενώ έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 23 πόντους (41-18). Στο δεύτερο μέρος, οι Πειραιώτες προσπάθησαν για την ανατροπή χωρίς όμως να τα καταφέρνουν κι έτσι ήρθε η ήττα με 72-41. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Αλί με 16 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Γ. Σπανουδάκης με 17 πόντους.

Οι πόντοι

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Εργάν 9, Γιαβούζ 10, Χαμίλ 2, Κοζλουτσάρ 5, Ικτσέλ, Ουνέρ 10, Ορζέρ 7, Αλί 16, Ντογρούλ 1, Ινάλ 7, Σαβάν 5.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γ. Σπανουδάκης 17, Δουράτσος, Πολυχρονίου, Αλ. Σπανουδάκης 11, Βαμβακούσης 5, Μεϊμάρης 4, Φασίλης 2, Καλούδης 2.

Φωτογραφικό υλικό από την αναμέτρηση του 1960

olympiakos-galata-history2

olympiakos-galata-history

olympiakos-galata-history3

Το παρόν

olympiakos

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου η Γαλατασαράι είχε κάνει σεφτέ, με την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση να έρχεται με 89-87 απέναντι στον κακό Ολυμπιακό, εκείνο το βράδυ. Οι γηπεδούχοι είχαν εξαιρετικά ποσοστά στα τρίποντα (13/22) και μαζί με τη βοήθεια του κόσμου της πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Στην αυριανή αναμέτρηση οι Πειραιώτες θέλουν την νίκη, χωρίς να τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η διαφορά καθώς δεν υπάρχει περίπτωση ισοβαθμίας με τους Τούρκους.

Ολα τα ματς της Euroleague και του ΝΒΑ (μεταξύ άλλων ο αγώνας Ολυμπιακός-Γαλατά αλλά και η “μάχη” των Μπακς με τους Λέικερς) θα προσφερθούν από την 2winbet.gr προς τους πελάτες της με LIVE STREAMING και με τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς!

Για την αυριανή αναμέτρηση ο τεχνικός των Πειραιωτών θα “πονοκεφαλιάζει” μόνο για τη συμμετοχή του Βασίλη Σπανούλη που ταλαιπωρείται από πυρετό και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή, ενώ οι Λοτζέσκι και Ουότερς ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Στην αντίπερα όχθη, εκτός αποστολής έμειναν και πάλι οι “κομμένοι” Σιλμπ και Πρέλντζιτς, όπως κι ο Έρικ ΜακΚόλουμ που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ ο Τίμπορ Πλάις ξεπέρασε τον τραυματισμό του και τέθηκε στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν.

Από το 2000 που η διοργάνωση έχει ονομαστεί Ευρωλίγκα η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει επικρατήσει 4 φορές έναντι 3 που έχουν καταφέρει να πανηγυρίσουν νίκη οι παίκτες του Αταμάν. Στην έδρα των “ερυθρόλευκων” η τουρκική ομάδα δεν έχει πάρει ποτέ νίκη και το σκορ στα μεταξύ τους παιχνίδια βρίσκεται στο 3-0. Τη σεζόν 2014-15 ο Ολυμπιακός έκανε τη μεγαλύτερη νίκη για την κανονική διάρκεια με 93-66.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 87-91 (vid)

Χειρότερα δεν μπορούσε να ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός. Υπάρχει ένας τρόπος να σταματήσεις τη …