Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Με όπλο την έδρα του…

Με όπλο την έδρα του…

kosmos oaka panathinaikos

kosmos-oaka-panathinaikos

sotiris-charalampopoulosΎστερα από 25 “στροφές” στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός μοιάζει κάπως “ζαλισμένος” αφού μετρά 14 νίκες και 11 ήττες αλλά βρίσκεται μόλις στην 7η θέση της βαθμολογίας μετά και την ήττα από τη Ζαληγκίρις στο Κάουνας. Το “Νίκος Γκάλης“, όμως, αποδεικνύεται απόρθητο κάστρο καθώς εκεί έχει ρεκόρ 11-1 σε αντίθεση με τις 13 εκτός έδρας αναμετρήσεις, από τις οποίες έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα σε τρεις περιπτώσεις!

Εν ολίγοις, εάν μετρούσαν μόνο τα παιχνίδια εντός των τειχών, οι “πράσινοι” όχι μόνο θα ήταν σίγουρα στα πλέι οφ αλλά θα είχαν και πλεονέκτημα αφού θα φιγουράριζαν στη δεύτερη θέση, πίσω από την ΤΣΣΚΑ (12-1). Από την άλλη, εάν λαμβάνονταν υπόψη αποκλειστικά τα εκτός έδρας ματς, τότε ο Παναθηναϊκός -μέχρι στιγμής- θα αποχαιρετούσε τη διοργάνωση μιας και βρίσκεται στη 10η θέση (3-10).

Εντός έδρας

euroleague-2016-2017-panathinaikos-entos-edras

Εκτός έδρας

euroleague-2016-2017-panathinaikos-ektos-edras

Στο “σπίτι” του, ο Παναθηναϊκός πετυχαίνει -κατά μέσο όρο- 80,1 πόντους και δέχεται 72. Στους εκτός έδρας αγώνες, η αριθμητική ισορροπία αλλάζει καθώς οι “πράσινοι” σκοράρουν μόλις 74 και μετρούν 78 στο παθητικό τους. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι έχουν παιχτεί και τρεις παρατάσεις, μία κόντρα στη Μακάμπι εντός έδρας με νικητή τον Παναθηναϊκό και δύο απέναντι στην Αναντολού Εφές, τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα. Αμφότερες οι αναμετρήσεις έληξαν στην -κανονική διάρκεια- με το ίδιο σκορ (70-70) και οι ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες.

Η μόνη εντός έδρας ήττα που υπέστησαν, εντός έδρας, οι “πράσινοι” ήταν από το Ολυμπιακό. Συν τοις άλλοις, τις δύο από τις τρεις ομάδες που νίκησαν εκτός έδρας, τις νίκησαν και στο “Νίκος Γκάλης” (Γαλατασαράι, Μπάμπεργκ). Ο αγώνας κόντρα στην Αρμάνι θα διεξαχθεί στις 21/03.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • ref ball

    Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • iasonas korasides

    Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • faros keratsiniou

    Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…