Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels “Κρατάμε μόνο τη νίκη”

“Κρατάμε μόνο τη νίκη”

kolossos rodou 2

kolossos-rodou-aris-likogiannis

Ο Κολοσσός Ρόδου επικράτησε εκτός έδρας της Δόξας Λευκάδας με 6261, για την 20η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, με τον Άρη Λυκογιάννη να μιλάει για την δύσκολη νίκη, ενώ εξήγησε και που κρίθηκε η αναμέτρηση.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Άρης Λυκογιάννης:
“Είναι μια πολύ σημαντική νίκη, είναι εκτός έδρας και είναι μια νίκη που σε πρώτη φάση μας εξασφαλίζει τα play offs. Το παιχνίδι το ξεκινήσαμε πάρα πολύ μέτρια στο πρώτο ημίχρονο, καθόλου συγκέντρωση κυρίως στο επιθετικό κομμάτι να διαβάσουμε καλά και στιγμιαίες ολιγωρίες που δίνανε στη Δόξα τη δυνατότητα κάθε φορά που παίρναμε ένα μικρό προβάδισμα να μπαίνει στο ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, τους κρατήσαμε πολύ χαμηλά και θεωρώ ότι στα τελευταία δύο λεπτά, είχαμε ένα προβάδισμα που ήταν ικανό να μας δώσει τη νίκη πιο άνετα από ότι ήρθε. Εκεί δεν διαχειριστήκαμε καθόλου καλά τις καταστάσεις, κάναμε λάθη τα οποία δεν έχουνε καμία δικαιολογία. Η Δόξα έβαλε κάποια μεγάλα σουτ.

Ήμασταν και άστοχοι στις βολές, χάσαμε 3 από τις 4 με αποτέλεσμα να κινδυνέψουμε να το χάσουμε το παιχνίδι. Αυτό πήγε στην τελευταία κατοχή και χρειαζόντουσαν μόνο ένα καλάθι δύο πόντων για να κερδίσουν το ματς. Εκεί μας βοήθησε και λίγο η τύχη, παίξαμε άμυνα, ήμασταν εκεί στη φάση. Αλλά θεωρώ ότι ήμαστε αρκετά τυχεροί στην τελευταία φάση. Πήραμε το ριμπάουντ και τελείωσε το παιχνίδι. Είναι μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια.

Το μόνο θετικό της σημερινής μας παρουσίας εδώ, είναι ότι στην κακή μας μέρα καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτό είναι το μόνο το οποίο κρατάμε. Τώρα από εκεί και πέρα έχουμε πολλά πράγματα για να συζητήσουμε και να δούμε πως θα πορευτούμε στην συνέχεια”.

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι:
“Νομίζω οι επιθέσεις σήμερα δεν ήταν καλές και από τις δύο ομάδες. Εμείς πήραμε ένα προβάδισμα κυρίως μέσα από την άμυνα μας. Ρισκάραμε τα περιφερειακά σουτ κάποιων παιχτών που έχουν δυσκολία και είναι γνωστό. Κυνηγήσαμε κάποιους παίχτες που είναι πιο εύστοχοι. Στο τέλος ο Μάρας έβαλε 2 μεγάλα σουτ, ο Ταπούτος που ήταν καιρό έξω έβαλε και αυτός ένα κρίσιμο. Στο τέλος κρίθηκε στην τύχη.

Θα μπορούσε εύκολα να είχε διαφορετική κατάληξη. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να το τελειώσουμε πολύ εύκολα, 2 λεπτά πριν το τέλος στο +6 και είχαμε την μπάλα, αλλά και στα 40 δεύτερα. Όμως όταν κάνεις λάθη και χάνεις και ελεύθερες βολές, δίνεις τη δυνατότητα στον αντίπαλο να μπει στο παιχνίδι. Το γνωρίζαμε ότι οι παίχτες της Δόξας θα παίξουν για το επόμενο συμβόλαιό τους, για το “εγώ” τους, για την αξιοπρέπεια τους, είναι δεδομένο.

Έχει κάποιους έμπειρους Έλληνες παίχτες και ξέραμε ότι μέσα στο γήπεδο τους θα θέλανε να αντιδράσουνε, ειδικά μετά το κακό παιχνίδι της προηγούμενη αγωνιστικής. Το ξέραμε, το είχαμε συζητήσει, δεν είναι ότι ήρθαμε ψηλομένοι εδώ. Φυσικά, η εικόνα που δείξαμε δεν ήταν καλή.

Όταν το πρωτάθλημα πλησιάζει στο τέλος του, πρέπει να κάνεις τρομερά μεγάλη προσπάθεια, για να βρίσκονται τα κίνητρα όλων στο ίδιο επίπεδο. Διαφορετικά κίνητρα μπορεί να έχουν οι προπονητές, διαφορετικά κίνητρα μπορεί να έχει κάποιος παίχτης, διαφορετικά αυτός που έρχεται από τον πάγκο. Προσπαθούμε να τους κρατήσουμε όλους σε εγρήγορση και να κυνηγήσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Τώρα αν θα τα καταφέρουμε θα φανεί.”

Ακόμα, ο Χρήστος Σαλούστρος, δήλωσε:
“Συγχαρητήρια για την προσπάθεια της Δόξας. Το λέγαμε και στο σκάουτινγκ ότι έχουν χάσει πολλά παιχνίδια στους 2-3 πόντους και είναι πολύ δύσκολο για μια νεοφώτιστη ομάδα να χάνεις τέτοια παιχνίδια. Ξεκινήσαμε νωθρά και έτσι τελειώσαμε. Δεν ήμασταν πολύ καλοί σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού. Κρατάμε μόνο τη νίκη. Πρέπει να δούμε ο καθένας για τα λάθη που έκανε και να προχωρήσουμε για τη δύσκολη συνέχεια, γιατί μας περιμένει ένας πολύ μεγάλο δρόμος από δύσκολα παιχνίδια”.

Για το εάν μπορεί η ομάδα του να μπει στην τετράδα:
“Το συζητάμε κλεφτά κλεφτά. Κάνουμε και εμείς όνειρα. Πέρυσι είχαμε 11 νίκες. Φέτος έχουμε ήδη 11. Αν ήμαστε σοβαροί και πάρουμε τα εκτός έδρας παιχνίδια, τα οποία μπορούμε να τα κερδίσουμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να ελπίζουμε και να ονειρευόμαστε, καθώς οι εκτός έδρας νίκες είναι αυτές που κρίνουν την καλή ομάδα, από την πάρα πολύ καλή ομάδα.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Μεγαλώνει το γήπεδο του Κολοσσού με… φόντο την Ευρώπη

Αυξάνεται η χωρητικότητα στο γήπεδο του Κολοσσού Το κλειστό γήπεδο του Κολοσσού στην Καλλι…