Κεντρική Τελευταία νέα Κυρίτσης στο eBasket: “Ένα παιχνίδι για ιερό σκοπό…”

Κυρίτσης στο eBasket: “Ένα παιχνίδι για ιερό σκοπό…”

akiritsis

akiritsisΟ Μιχάλης Κυρίτσης είναι μια σπουδαία προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ (μάλιστα με αυτόν προπονητή, ο Άρης κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα) και θα δώσει το παρών στο παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα που θα γίνει ανάμεσα στον Σύλλογο Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας (Σ.Π.Α.Κ.Ε.) και την εταιρία “Μηχανικοί Μελετών και Εφαρμογών”.

Ένας αγώνας που “στρηρίζεται” από την εταιρία “Ελληνικός Χρυσός” που είναι ο μεγάλος χορηγός αυτού του ξεχωριστού παιχνιδιού. Ο κ. Κυρίτσης ως πρόεδρος του Συλλόγου Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας, μίλησε στο ebasket.gr για το συγκεκριμένο ματς που θα γίνει την Κυριακή (στις 12.00 ξεκινά η συγκεκριμένη φιλανθρωπική εκδήλωση) στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι.

Αρχικά είπε: “Εμείς (σ.σ. Σ.Π.Α.Κ.Ε.) δίνουμε 6-7 αγώνες φιλανθρωπικού σκοπού όλο τον χρόνο. Αυτός είναι ο τελευταίος για αυτή την περίοδο και γίνεται για να βοηθήσει την κλινική του νοσοκομείου ‘ΣΩΤΗΡΙΑ’, εκεί όπου γίνεται μια σοβαρή δουλειά ενώ θα δοθούν χρήματα από τα έσοδα και στον Μητροπολίτη Γαβριήλ στην Νέα Ιωνία. Είναι ένας εξαιρετικός και άγιος άνθρωπος που βοηθάει νέα παιδιά, άστεγους και γενικά κόσμο που έχει προβλήματα”.

Συνεχίζοντας, τόνισε για την συμμετοχή στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και για τους παλαίμαχους παίκτες που θα πάρουν μέρος σε αυτό: “Όταν μας έγινε η πρόταση, καταλάβαμε πως ο αγώνας θα γίνει για σοβαρό σκοπό και ότι υπάρχουν άνθρωποι από μια σοβαρή εταιρία που θέλουν να βοηθήσουν ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει μια καλή ομάδα με παλαίμαχους παίκτες που θα πάρουν μέρος στο παιχνίδι, παλαίμαχους όπως ο Παπανικολάου, ο Αλβέρτης, ο Χατζής, ο Κορωναίος, ο Ανδρίτσος… Εχουμε και στην ομάδα ανθρώπους που ασχολούνται με την πολιτική, όπως ο Γιάννης Σγουρός, ο Ανδρέας Λοβέρδος που θα παίξουν κι αυτοί. Θα συμμετέχουν όλοι σε ένα παιχνίδι που θα γίνει για ιερό σκοπό ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα και να βοηθηθούν άνθρωποι που το έχουν ανάγκη”.

spake-ellinikos-hrysosΓια την σημασία του να γίνονται τέτοιοι αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ο κ. Κυρίτσης υπογράμμισε:

“Είναι σημαντικό γιατί η πατρίδα μας είναι σε κρίση. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι σε τραγική κατάσταση, υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν να φάνε… Έτσι κάποιοι άνθρωποι που έχουν την δική τους ιστορία στον αθλητισμό, έχουν την ευκαιρία να δώσουν πίσω κάτι από αυτά που πήραν. Να βοηθήσουν να συγκεντρωθούν χρήματα για νέους, άστεγους, ανθρώπους που πεινάνε και γενικά για άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα”.

Για το ότι το παιχνίδι της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί με την πρωτοβουλία της εταιρίας, “Μηχανικοί Μελετών και Εφαρμογών”, ανέφερε: “Είναι μια πολύ πετυχημένη εταιρία. Είναι από τις κορυφαίες εταιρίες Μηχανικών. Ο κ. Γκολογιάννης είναι πετυχημένος επαγγελματίας και ευαισθητοποιημένος. Εχει κάνει την δική του ομάδα που παίζει μπάσκετ και η οποία αποτελείται από ανθρώπους που θέλουν να δώσουν κάτι προς τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Ετσι σκέφτηκαν εμάς να συμμετέχουμε στο παιχνίδι και θα το κάνουμε με μεγάλη χαρά. Τους αξίζουν συγχαρητήρια”.

prosklisiΟ κ. Κυρίτσης έκανε κάλεσμα στο όλο τον κόσμο να δώσει το παρών σε αυτόν το αγώνα που θα γίνει για… ιδιαίτερο σκοπό: “Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Να δουν από κοντά κάποιους από τους πλέον γνωστούς παλαίμαχους παίκτες που έπαιξαν στον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και έχουν πάρει πανευρωπαϊκούς τίτλους. Θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί τους, να πάρουν αυτόγραφα και ταυτόχρονα να βοηθήσουν δίνοντας χρήματα για να βοηθήσουν κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Τελευταία νέα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…