Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Κίνητρο η ήττα του πρώτου γύρου”

“Κίνητρο η ήττα του πρώτου γύρου”

papapetrou

papapetrou

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχει επιπλέον κίνητρο να νικήσει τη Γαλατασαράι, μετά την ήττα του πρώτου γύρου στην Τουρκία. Είναι σημαντικό, αλλά όχι το απόλυτο ανέφερε για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Oλες οι ομάδες είναι πολύ επικίνδυνες. Εμείς επικεντρωνόμαστε στη δική μας ομάδα και στο τι πρέπει να κάνουμε εμείς για να νικήσουμε. Σίγουρα το ότι η Γαλατάσαραϊ μας νίκησε στον α’ γύρο μaς δίνει κίνητρο για να παίξουμε ακόμα καλύτερα και να νικήσουμε.

Τρέχει πολύ στον αιφνιδιασμό κι έχει παίκτες σε όλες τις θέσεις που μπορούν να σκοράρουν. Πιστεύω πως αν είσαι χαλαρός, δεν προσέξεις και κάνεις πολλά λάθη, θα είναι πολύ επικίνδυνο. Πρέπει να ελέγξουμε τα λάθη και να μην τους δώσουμε εύκολα καλάθια, ώστε να βρουν ρυθμό”.

Για το κενό διάστημα απέναντι στην Νταρουσάφακα είπε:”Ο σκοπός είναι να βελτιώνεσαι, να παίζεις καλύτερο μπάσκετ όσο περνάει ο καιρός και να ελαττώνεις αυτά τα κενά διαστήματα, ώστε να έχεις μεγαλύτερη διάρκεια”.

Για την τελική κατάταξη του Ολυμπιακού ανέφερε:“Αυτά είναι για τον κόσμο. Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το λέμε όλοι, αλλά έτσι το βλέπαμε από την αρχή. Με αυτήν την τακτική έχουμε φτάσει ως εδώ”.

Τέλος, για τη σημασία του πλεονεκτήματος στα πλέι οφ της Eυρωλίγκα πρόσθεσε:”Είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι το απόλυτο. Μπορείς να περάσεις στο Φάιναλ Φορ και με μειονέκτημα έδρας, όπως κάναμε εμείς με την Μπαρτσελόνα και πήγαμε στη Μαδρίτη. Είναι πολύ σημαντικό όμως, γιατί εμείς με τον κόσμο μας στην έδρα μας παίζουμε καλύτερα. Ο κόσμος δίνει ώθηση στην ομάδα. Είναι εξίσου σημαντικό, όμως, αν πάρεις το πλεονέκτημα έδρας, να παίξεις το ανάλογο μπάσκετ και να το διατηρήσεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…