Κεντρική NBA “Καρφιά” κατά των συμπαικτών του ο Γκομπέρ
NBA

“Καρφιά” κατά των συμπαικτών του ο Γκομπέρ

rudy gobert jazz

rudy-gobert-jazz

Οι Γιούτα Τζαζ έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το Staples Center, με τους Λος Άντζελες Κλίπερς να επικρατούν στο μεταξύ τους ντέρμπι. Παρά την ήττα της ομάδας του, ο Ρούντι Γκομπέρ είχε εξαιρετική απόδοση, με 26 πόντους και 14 ριμπάουντ και μετά τη λήξη του αγώνα κατηγόρησε ευθέως ορισμένους από τους συμπαίκτες του για έλλειψη προσπάθειας και πάθους.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Γάλλου “γίγαντα”: “Έχουμε παίκτες που είναι ανταγωνιστικοί και κάποιους που δεν είναι. Κάποιοι από εμάς απλά σκέφτονται το σκοράρισμα. Πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Είμαστε υπερβολικά “ευγενείς”. Οφείλουμε να είμαστε επιθετικοί και έτοιμοι να παλέψουμε”.

Ακόμη, ο Γκομπέρ τόνισε ότι οι παίκτες οφείλουν να προσεγγίζουν το παιχνίδι βάσει της ομαδικής ευημερίας και όχι του ατομικού συμφέροντος: “Όλοι πρέπει να παίζουν πρώτα για την ομάδα, προτού σκεφτούν πόσους πόντους έχουν βάλει. Πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι να θυσιαστούν. Στα πλέι-οφς, τα πράγματα δεν θα είναι όμορφα. Θα υπάρξουν παιχνίδια που δεν θα μπορούμε να σκοράρουμε. Θα είσαι πρόθυμος να θυσιαστείς, ώστε να κερδίσεις επιθετικό φάουλ; Θα είσαι πρόθυμος να κάνεις block-out στον ΝτιΆντρε Τζόρνταν για ένα ριμπάουντ; Εμείς το κάνουμε αυτό κατά διαστήματα. Πρέπει, όμως, να το κάνουμε από το ξεκίνημα του αγώνα. Όταν συμβαίνει αυτό, είμαστε πάρα πολύ καλοί“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…