Κεντρική Ασίστ Shadow “Καρφιά” Κακιούζη για ΕΣΑΚΕ κι ΕΟΚ

“Καρφιά” Κακιούζη για ΕΣΑΚΕ κι ΕΟΚ

kakiouzis

kakiouzis

Με αφορμή την αποχώρηση του Μιχάλη Μελή και του γεγονότος πως η προεδρία του ΕΣΑΚΕ είναι ακέφαλη, ο Μιχάλης Κακιούζης αναρωτήθηκε γιατί να μην μπορούσε ένα παλιός αθλητής να γίνει πρόεδρος της λίγκας, έτσι ώστε με τις νέες ιδέες του να πάει το ελληνικό μπάσκετ ένα βήμα πιο μπροστά, ακολουθώντας τα πρότυπα άλλων χωρών, οι οποίοι έχουν τοποθετήσει στην προεδρία των πρωταθλημάτων τους ή των ομοσπονδιών παίκτες που έγραψαν ιστορία τα παλαιότερα χρόνια.

Αναλυτικά όσα έγραψε:
“Καλημέρα. Έχοντας λοιπόν μείνει ακέφαλη η προεδρία του ΕΣΑΚΕ έχω κάποιες ερωτήσεις. Για ποιο λόγο δεν θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος της λίγκας κάποιος από τους παλιούς αθλητές, οι οποίοι έχουν υπάρξει από τους καλύτερους ever;

Θα μου πείτε ότι υπάρχει ο νόμος που λέει ότι για να γίνεις πρόεδρος στην λίγκα ή στην ομοσπονδία πρέπει να έχεις διατελέσει μέλος σε Δ.Σ ενός σωματείου για κάποια χρόνια. Για να καταλάβω λοιπόν. Αν δηλαδή θέλει να γίνει πρόεδρος ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης, ο Παπαδόπουλος (μπορώ να γράφω ονόματα μέχρι αύριο) ακόμα και η αφεντιά μου, πρέπει να κάνουμε το αγροτικό μας σε κάποιο σωματείο. Και δεν μιλάω να γίνει κάποιος πρόεδρος έτσι για τους τύπους. Μιλάω να έχει ιδέες και σχεδιασμό ώστε τα πράγματα να προχωρήσουν. Δηλαδή όλες οι άλλες χώρες που βάζουν στην κεφαλή της λίγκας τους ή της ομοσπονδία τους, μεγάλους αθλητές προφανώς κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Που να ξέρουν αυτοί.

Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε να έχουμε προέδρους οι οποίοι, είτε δεν μπορούν, είτε έχουν κουραστεί και οι οποίοι όμως τον παίζουν βασιλιάδες και αποφασίζουν για πράγματα που δεν γνωρίζουν. Δεν λέω ότι και οι νέοι δεν θα κάνουν λάθη. Λάθη θα γίνονται πάντα. Αν υπάρχει συνεργασία τότε μόνο μπροστά μπορεί να πάει το άθλημα. Και αθλητές οι οποίοι έχουν φάει τα γήπεδα με το κουτάλι μόνο νέες ιδέες μπορεί να έχουν. Γιατί είναι τραγικό να μην μπορεί να γίνει ένα τελικός κυπέλλου. Να μην μπορούμε να αποφασίσουμε που θα γίνει.

Είναι τραγικό να έχεις 4 μήνες μπροστά σου για να αποφασίσεις πια ομάδα θα παίξει στην α1 και εσύ να να περιμένεις 20 μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα για να το ανακοινώσεις. Πως κάνεις το πρωτάθλημα σου ανταγωνιστικό όταν σε μια ομάδα από την επαρχία δεν της δίνεις το δικαίωμα και τον χρόνο για να μπορέσει να σταθεί με αξιώσεις στην λίγκα;  Πως προστατεύεις το προϊόν σου; Πολύ απλά δεν το κάνεις. Γιατί πολύ απλά δεν σε νοιάζει.
Ας πάρουμε παράδειγμα τι κάνουν οι άλλοι. Μάλλον κάνουν κάτι διαφορετικό, κάτι καλύτερο από αυτό που κάνουμε εμείς. Αλλιώς θα έκαναν ότι κάνουμε εμείς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…