Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Η καλύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού!

Η καλύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού!

singleton

Αποτέλεσε την πρώτη κι όπως αποδεικνύουν περίτρανα οι αριθμοί του, την καλύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι. Ο λόγος για τον βιονικό Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος, ύστερα από μία εξαιρετική σεζόν με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, αγωνίστηκε το καλοκαίρι στην Κίνα κι από τον Σεπτέμβριο τέθηκε στη διάθεση του “τριφυλλιού”, δίχως να προλάβει να πάρει ούτε… μία ανάσα.

Η λέξη κούραση δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του Αμερικανού φόργουορντ. Ερωτηθείς στο ξεκίνημα της σεζόν για το πως νιώθει που δεν ξεκουράστηκε ούτε μια στιγμή το καλοκαίρι, δήλωσε πως αισθάνεται… υπέροχα, καθώς κάνει συνέχεια αυτό που λατρεύει, ήτοι να παίζει μπάσκετ. Κι αυτά που δήλωσε, τα εννοούσε!

Tα σημερινά ευρωπαϊκά ματς που είναι στο “μενού” των στοιχηματικών επιλογών αλλά και οι αγώνες του ΝΒΑ, όλα τα προσφερθούν από την 2winbet.gr προς τους πελάτες της με τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς και με live betting!

Με αφορμή τη νέα παράσταση του Κρις Σίνγκλετον στο χθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ (έκανε δύο ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό πρωτάθλημα με 22 πόντους και 16 ριμπάουντ), το eBasket.gr σας παρουσιάζει τους αριθμούς του σε Basket League κι Ευρωλίγκα.

singleton

O 27χρονος άσος είναι “σκυλί του πολέμου“. Είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ, αυτός που διεκδικεί με πάθος όλα τα ριμπάουντ, που παίζει άμυνα ακόμα για… δύο παίκτες αν χρειαστεί και που πιέζει την μπάλα, ενίοτε και καλύτερα από γκαρντ. Οι αριθμοί του αποδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως είναι με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού σε ελληνικό πρωτάθλημα κι Ευρωλίγκα.

Ο Αμερικανός φόργουορντ αποτελεί τον δεύτερο σκόρερ (243), πρώτο ριμπάουντερ (150) και πρώτο κλέφτη (35) της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, ύστερα από 23 αγωνιστικές στη Basket League.

Ο Γιάννης Μπουρούσης έχει 8 πόντους περισσότερους (251, έχοντας αγωνιστεί και σ’ ένα παιχνίδι παραπάνω), όντας ο μοναδικός που τον περνάει στη λίστα με τους σκόρερ του “τριφυλλιού”. Το παράδοξο είναι πως παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος προσφέρονται για ξεκούραση από τα επίπονα παιχνίδια της Ευρωλίγκας, ο Σίνγκλετον αποτελεί τον παίκτη με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στη Basket League. Μένει μέσο όρο στο παρκέ 23:20 λεπτά, με τον Νικ Καλάθη να τον ακολουθεί (21:51).

Ο 27χρονος άσος είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του Παναθηναϊκού (381 βαθμούς), αλλά και του πρωταθλήματος, με τον Κιθ Κλάντον να έπεται με 372 βαθμούς. Ο Αμερικανός σέντερ του ΠΑΟΚ παίρνει… το αίμα του πίσω στα ριμπάουντ, όπου βρίσκεται με διαφορά στην πρώτη θέση (223), με τον Σίνγκλετον να είναι δεύτερος με 150 ριμπάουντ.

singlenton

Ο Κρις Σίνγκλετον είναι με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού και στην Ευρωλίγκα. Δεν τυχαίο άλλωστε πως πρωταγωνιστεί σχεδόν σ’ όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

Είναι ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με μέσο όρο 12,1 πόντους σε 28 παιχνίδια, ο πρώτος ριμπάουντερ του τριφυλλιού με 6 “σκουπίδια” ανά αγώνα, αλλά και ο πρώτος μπλοκέρ της ομάδας με 1,1 τάπες ανά παιχνίδι. Είναι δεύτερος στα κλεψίματα, με μέσο όρο 1,1, όντας πίσω μόνο από τον Νικ Καλάθη, ο οποίος έχει 1,4 κλεψίματα ανά παιχνίδι, ενώ όπως και στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο βιονικός Αμερικανός ψηλός έχει τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής (27:55) στα παιχνίδια.

Όπως είναι φυσικό, ο Κρις Σίνγκλετον είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του Παναθηναϊκού και στην Ευρωλίγκα, έχοντας μέσο όρο 15,9 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Δεύτερος με σημαντική διαφορά είναι ο Νικ Καλάθης (12,5 βαθμούς).

Βάσει των αριθμών του και της εικόνας του, φυσικά, στο παρκέ, ο Αμερικανός φόργουορντ αποτελεί την καλύτερη φετινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού, μιας κι είναι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…