Κεντρική NBA Η ιστορική βραδιά του “μύθου”, Ντιρκ Νοβίτσκι! (vids)
NBA

Η ιστορική βραδιά του “μύθου”, Ντιρκ Νοβίτσκι! (vids)

dirk nowitzki mavericks

dirk-nowitzki-mavericks

Ο ίδιος το γνώριζε. Το κοινό που παραβρέθηκε στο American Airlines Center είχε επίσης την επίγνωση. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι, το απόλυτο σύμβολο αυτής της ομάδας, χρειαζόταν μόλις 20 πόντους για μπει σε μια ξεχωριστή “κάστα” παικτών, όπου μόλις 4 ακόμη έχουν την τιμή να βρίσκονται: στην κατηγορία των παικτών που έχουν σκοράρει τουλάχιστον 30.000 πόντους στην καριέρα τους. Από το πρώτο κιόλας καλάθι του μεγάλου Γερμανού, οι φανς δημιούργησαν πανδαιμόνιο στις κερκίδες και ο 38χρονος θρύλος φρόντισε να μην τους απογοητεύσει στη συνέχεια…

Ο Νοβίτσκι ευστοχούσε συνεχώς στο ξεκίνημα του αγώνα, με 13 πόντους στα πρώτα 5 λεπτά! Τα αγαπημένα του τζαμπ-σουτ δεν θα μπορούσαν να τον “προδώσουν” σε μια τέτοια, σημαδιακή βραδιά. Ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι θα φθάσει στον πολυπόθητο αριθμό εντός του παιχνιδιού εκείνου. Με 18 πόντους στο τέλος της 1ης περιόδου, οι 30.000 ήταν κοντά. 1 λεπτό αργότερα, ο Ντιρκ πέρασε στην αιωνιότητα…

Ο Νοβίτσκι βρέθηκε σε συνθήκη ένας-εναντίον-ενός με τον Λάρι Νανς και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: υποδοχή της μπάλας, διατήρηση του σταθερού του ποδιού, jab-step, εκτέλεση. Αυτή η αλάνθαστη “συνταγή” τον “συνόδευσε” και στο πιο ιστορικό καλάθι της καριέρας του. Το κοινό πανηγύρισε σαν να ευστόχησε σε buzzer-beater και στην επόμενη επίθεση σκόραρε ξανά, με τους παίκτες αλλά και τον ιδιοκτήτη των Μαβς, Μαρκ Κιούμπαν να “ορμάει” στο παρκέ, ώστε να συγχαρεί τον αγαπημένο του παίκτη!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=bpiXFpekQ9w]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5S35qKuWP8M]

Ο Νοβίτσκι έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία του NBA, μετά τους Καρλ Μαλόουν και Κόμπι Μπράιαντ που πετυχαίνει 30.000 πόντους με μία ομάδα και φυσικά είναι ο 6ος σκόρερ στην ιστορία του NBA, πίσω από τους Τζαμπάρ, Μαλόουν, Κόμπι, Τζόρνταν και Τσάμπερλεϊν. Ο Γερμανός, που έφθασε στις ΗΠΑ από την άσημη Φίρσμπιρκ και τη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος κατέκτησε τον πλανήτη, βάζοντας το όνομά του στο “πάνθεον” του παγκοσμίου μπάσκετ!

 

Φυσικά, η μεγαλύτερη επιρροή του Νοβίτσκι δεν ήταν άλλη από τον προσωπικό προπονητή του, Χόλγκερ Γκέσβιντερ, ο οποίος είναι ο βασικός υπεύθυνος για την καταπληκτική μηχανική στο σουτ του σταρ των Μάβερικς. Ο Γκέσβιντερ βρέθηκε στο γήπεδο χθες, δίχως να μπορεί να συγκρατήσει τη συγκίνησή του για το κατόρθωμα του παίκτη, με τον οποίο δουλεύουν μαζί εδώ και 20 χρόνια!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…