Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Η… ευκαιρία του Άσκα

Η… ευκαιρία του Άσκα

aska

askaΟ Ιβάν Άσκα (το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ) δεν θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς είχε παίξει ξανά την σεζόν 2013-14. Τότε ανήκε στον Ικαρο Καλλιθέας… Εκανε καλές εμφανίσεις και σε βάθος χρόνου… εξελίχθηκε και είχε “πρόοδο” στην καριέρα του δεδομένου πως την σεζόν 2015-2016 πήρε μεταγραφή στην Αλμπα Βερολίνου.

Μια γνωστή και… ιστορική ομάδα στην οποία πάντως δεν κατάφερε να στεριώσει. Εν συνεχεία η καριέρα του δεν είχε ανοδική πορεία. Το αντίθετο… Μετακόμισε στην Ironi Nes Ziona (Ισραήλ) έχοντας 7,4 πόντους μέσο όρο και την τρέχουσα σεζόν (2016-17) έπαιξε στην Α2 του Ισραήλ και συγκεκριμένα στην Ramat Gan. Μια ομάδα που είναι τελευταία την δεδομένη χρονική στιγμή στο πρωτάθλημα της χώρας της…

Βέβαια στην Ramat Gan ο Άσκα δεν έμεινε για πολύ καθώς εκμεταλλευόμενος τους 22,5 πόντους που είχε μέσο όρο, μετακόμισε στους ET Land Elephants, στην Νότια Κορέα (στην έκτη θέση οι ET Land Elephants σε σύνολο 10 ομάδων). Οχι και το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που υπάρχει… Οπως και να έχει, μετά την Αλμπα Βερολίνου η πορεία της καριέρας του Ασκα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί… εντυπωσιακή. Επαιξε σε συλλόγους που δεν είχαν “βαρύ” όνομα (σε αντίθεση με την Αλμπα που βρέθηκε κάποια στιγμή) και σε πρωταθλήματα όχι τόσο ανταγωνιστικά.

Και ο ΠΑΟΚ φαντάζει ως… ευκαιρία για τον Αμερικανό να ξεδιπλώσει το ταλέντο του για να μπορέσει να κάνει ένα “άλμα” στην καριέρα του σε σχέση με το βιογραφικό του μετά την εποχή που έπαιξε στην Αλμπα (μετά την Αλμπα, το βιογραφικό του δεν είναι κάτι το… ιδιαίτερο). Αναμφίβολα ο “Δικέφαλος” είναι μια ομάδα με ιστορία, έχει “βοηθήσει” τα τελευταία χρόνια πολλούς παίκτες να “αναδειχτούν” και ο Ασκα καλείται να δικαιώσει τους ανθρώπους των “ασπρόμαυρων” για το ότι τον επέλεξαν (αρχική επιλογή βέβαια ήταν ο Κέβιν Λάνγκφορντ του οποίου την περίπτωση το ebasket.gr είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό αλλά η ομάδα του στην Ιταλία δεν έδινε το “ΟΚ” για να αποχωρήσει, με το όνομα του πρώην παίκτη να είναι πιθανό να “παίξει” για την επόμενη αγωνιστική χρονιά).

Και εφόσον ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν σε μια ομάδα σαν ΠΑΟΚ, μπορεί είτε να μετακομίσει σε έναν σύλλογο με… καλό όνομα (όπως ήταν η Αλμπα Βερολίνου), είτε να αγωνιστεί σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή να παραμείνει στον “Δικέφαλο”, του οποίου πάντως το μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει μεγάλες οικονομικές δυνατότητες και γι’ αυτό έχει “χάσει” αρκετούς παίκτες τα τελευταία χρόνια.

Το “Μονοπόλυο” έχει γίνει αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών. Mην χάνετε χρόνο και βρεθείτε εκεί!

Το… μέλλον του Μιλιένοβιτς

Ο ΠΑΟΚ με την απόκτηση του Άσκα, έχει έξι ξένους στο ρόστερ του δίχως να υπολογίζεται ο τραυματίας, Τζόρνταν Σάιμπερτ. Ο πρώτος θα καλύψει ουσιαστικά το κενό του δεύτερου ο οποίος κάνει… αγώνα για να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το πρόβλημά του δεν είναι τόσο απλό, όπως υπογραμμίζουν στον ΠΑΟΚ, αλλά σε κάθε περίπτωση η αποθεραπεία του (στον ώμο) κυλά ομαλά. Για την ώρα τουλάχιστον… Οσο για τι θα γίνει όταν επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις ο Σάιμπερτ; Ο ΠΑΟΚ θα έχει επτά ξένους και βάσει κανονισμών μια ομάδα επιτρέπεται να έχει έξι.

Αρα η λογική “λέει” ότι ο Νέναντ Μιλιένοβιτς (μετά τον αγώνα με τον Προμηθέα θα μεταβεί στην Σερβία για ένα πρόβλημα που “κουβαλά” εδώ και καιρό στον αυχένα, προκειμένου να δει τον γιατρό του) θα είναι αυτός που θα “αφαιρεθεί” από το ρόστερ (στον “Δικέφαλο” κρατούν χαμηλούς τόνους για το συγκεκριμένο θέμα τονίζοντας πως θα απασχολήσει αργότερα και αναλόγως τι θα γίνει με τον Σάιμπερτ).

Εξάλλου ο Σέρβος μέχρι στιγμής δεν έχει ανταποκριθεί στις ανάγκες του ΠΑΟΚ και κατά καιρούς υπάρχει έντονη αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του. Οπότε από την στιγμή που δεν συνεχίσει στον “Δικέφαλο”, αυτό μάλλον δεν θα είναι κάτι που θα προκαλέσει “ζημιά” στους “ασπρόμαυρους”…

  • aska

    “Διαζύγιο” με Άσκα

    Οι αλλαγές στον Κολοσσό Ρόδου συνεχίζονται. Παρελθόν από τους “θαλασσί” αποτελ…
  • ivan aska

    Ανακοίνωσε Άσκα ο Κολοσσός

    Τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου θα φοράει τη νέα χρονιά ο Ιβάν Άσκα, καθώς ανακοινώθηκε και ε…
  • askamats

    Από τον ΠΑΟΚ στη Γαλλία!

    Ύστερα από το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Άσκα θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γαλλία…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …