Κεντρική NBA Η αξιοθαύμαστη σταθερότητα του Γκόρντον Χέιγουορντ (vid)
NBA

Η αξιοθαύμαστη σταθερότητα του Γκόρντον Χέιγουορντ (vid)

gordon hayward jazz clippers

gordon-hayward-jazz-clippers

Είναι ένας από τους πιο υποτιμημένους σταρ στο NBA, με την παρουσία του να μην τυγχάνει της δημοσιότητας που αξίζει. Δεν είναι και ο πιο “αστραφτερός” παίκτης, αυτός που θα κατακλύσει τα βίντεο με τα καλύτερα highlights και αγωνίζεται σε μία από τις λιγότερο θεαματικές ομάδες του πρωταθλήματος. Παρ’όλα αυτά, ο Γκόρντον Χέιγουορντ κατάφερε να ανακηρυχθεί All-Star και συνεχίζει, μέρα με τη μέρα, να δικαιώνει στο έπακρο τον τίτλο αυτό. Κάτι τέτοιο έκανε και χθες, στο μεγάλο ντέρμπι εναντίον των Κλίπερς.

O 26χρονος φόργουορντ σκόραρε 27 πόντους σε 35 λεπτά συμμετοχής, με 5/13 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 5/7 βολές. Φάνταζε ασταμάτητος όταν ντρίμπλαρε προς τα δεξιά, εκτελώντας με τρομερή ευχέρεια, χάρη στην άψογη μηχανική του στο σουτ. Ακόμη απέδειξε ότι είναι από τους λίγους που διαθέτουν την τέχνη του “mid-range” (σουτ από μέση απόσταση) ενώ ευστόχησε και σε κρίσιμα σουτ στην τελευταία περίοδο, λειτουργώντας ως πραγματικός ηγέτης.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6Y_gfaJBzK4]

Υπό την καθοδήγηση του Χέιγουορντ, οι Τζαζ “καλπάζουν” προς την 4η θέση, παίρνοντας “κεφάλι” 2 αγώνων από τους Κλίπερς στην κούρσα για το πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των πλέι-οφς. Όσο για τον Χέιγουορντ, είναι ο πρώτος παίκτης των “μορμόνων” μετά τον Καρλ Μαλόουν (2002) που σημειώνει 22+ πόντους ανά αγώνα, με τη σταθερότητα που παρουσιάζει ανά μήνα να είναι αξιοθαύμαστη.

  • Νοέμβριος 2016: 21.4 πόντοι, 6.9 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ
  • Δεκέμβριος 2016: 22.8 πόντοι, 5.6 ριμπάουντ, 3.6 ασίστ
  • Ιανουάριος 2017: 20.8 πόντοι, 4.7 ριμπάουντ, 2.9 ασίστ
  • Φεβρουάριος 2017: 25.5 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3.6 ασίστ
  • Μάρτιος 2017: 18.6 πόντοι, 4.7 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…