Κεντρική Ασίστ Shadow Οι… Αριστ(αί)οι του μπάσκετ!

Οι… Αριστ(αί)οι του μπάσκετ!

basketaki-aristaios1

Κέα, ή Τζιά, ή Υδρούσσα κατά τους αρχαίους χρόνους. Το σκαλοπάτι των Κυκλάδων στην αττική γη. Μα μπάσκετ στην Τζιά; Το εθνικό μας σπορ βρίσκεται κι εκεί! Σε ένα νησί με 3.000 ψυχές, αποτελεί τη διέξοδο των νέων μέσω του αθλητικού συλλόγου Αρισταίου (ΑΣΚ Αρισταίος), που δραστηριοποιείται τα τελευταία 10 χρόνια, με τμήματα κουνγκ-φου, μπάσκετ και στίβου.

Οι γνώστες του σπορ εύλογα θα πείτε πως δεν έχουμε δει ομάδα από τη Τζιά σε τοπικά πρωταθλήματα. Ας όψονται γι’ αυτό οι τοπικές ενώσεις της Αττικής, που αρνήθηκαν να κάνουν την εξαίρεση (δηλώνοντας ως έδρα το Λαύριο, το οποίο απέχει μια ώρα με το καραβάκι της γραμμής) για να εξυπηρετήσουν τη νεολαία του νησιού, μια και το να αγωνιστούν στα τοπικά των Κυκλάδων είναι μια σύγχρονη Οδύσσεια, που απαιτεί 2 ή και 3 μέρες ταξιδιών (πέραν των μεταφορικών εξόδων), πράγμα που τη σημερινή εποχή δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Πού τους βλέπουμε; Στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα Basketaki The League, όπου συμμετέχουν ανελλιπώς τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια.

basketaki-aristaios

Στο βίντεο που ακολουθεί προσπαθούμε να ανακαλύψουμε την καθημερινότητα, τις δυσκολίες, αλλά και τις ομορφιές του τόπου, τις ζωές μιας πανέμορφης παρέας 20 ανθρώπων, που κάθε εβδομάδα κάνουν το “ταξιδάκι” κι έρχονται να κάνουν το κέφι τους, και να μοιραστούν την τρέλα τους για το μπάσκετ στα γήπεδα μας.

Μια παρέα που αναδεικνύει -με την παρουσία της- την ομορφιά του σπορ που αγαπάμε. Εδώ και τέσσερα χρόνια κάνουν ένα απίστευτο δρομολόγιο, μόνο και μόνο για να διασκεδάσουν παίζοντας.

 • Αυτή η παρέα αντανακλά όλα όσα θέλουμε να συναντάμε στον χώρο μας.
 • Αυτή η παρέα κάνει πλάκα σε όλους όσους έπρεπε να τους διευκολύνουν, αλλά ως γνήσιοι ανάλγητοι γραφειοκράτες, τους δημιουργούν προβλήματα.
 • Αυτή η παρέα αναδεικνύει τις πιο όμορφες μυρωδιές από την μπασκετική Άνοιξη στη χώρα.
 • Αυτή η παρέα είναι η… παρέα μας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
 • Το buzzer beater του Αργυρού

  Μας έχει συνηθίσει να ξεσηκώνει τον κόσμο στα μεγάλα νυχτερινά μαγαζιά που εμφανίζεται και…
 • Πόσο άσχετος είναι ο βλάκας

  Όταν είσαι άσχετος με ένα αντικείμενο (και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού ασχο…
 • Χρόνια πολλά πιγκουινάκι

  Παγκόσμια ημέρα των ζώων και δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τον αγράμματο, ο οποίος ξεκίνη…
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Κολοσσός: Νέος προπονητής ο Καντζούρης

Ο Ηλίας Καντζούρης είναι κι επισημα ο νέος προπονητής του Κολοσσού Ρόδου. Οι Νησιώτες ανακ…