Κεντρική NBA Η ανατροπή του αιώνα από τους Σπερς! (vid)
NBA

Η ανατροπή του αιώνα από τους Σπερς! (vid)

tony parker patty mills manu ginobili

tony-parker-patty-mills-manu-ginobili

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς ξεκίνησαν τον αγώνα εναντίον των Σακραμέντο Κινγκς, όντας πλήρως “υπνωτισμένοι”. Οι “βασιλιάδες” βρέθηκαν από τα πρώτα λεπτά μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά, η οποία ταχύτατα “εκτοξεύθηκε” σε επίπεδα άνω των 20 πόντων από το 2ο δωδεκάλεπτο! Ο Κώστας Κουφός είχε σπουδαία συνεισφορά, με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ και η απόσταση αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, στο +28 (31-59)! Με τους Κουάι Λέοναρντ και ΛαΜάρκους Όλντριτζ να απουσιάζουν, οι ελπίδες για νίκη φαίνονταν πως έχουν εξανεμιστεί. Οι Σπερς, όμως, δεν είναι μια ομάδα όπως οι άλλες…

Τα “σπιρούνια” βελτίωσαν τον ρυθμό τους αλλά και τα ποσοστά ευστοχίας τους, μειώνοντας στους 15 (48-63) με τη λήξη του ημιχρόνου. Δεν θα σταματούσαν εκεί όμως. Ήταν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν τη μεγαλύτερη ανατροπή τους τα τελευταία 20 χρόνια, επί ημερών Γκρεγκ Πόποβιτς. Ο Ταιρίκ Έβανς συνέχιζε να κρατάει τα “σκήπτρα” των Κινγκς στην επίθεση αλλά ο πλουραλισμός και οι συνεχείς πάσες των Σπερς, με σκοπό να βρεθεί το κατάλληλο σουτ “πυροδότησαν” το απόλυτο comeback.

To παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι πλέον, με τους Σπερς να ισοφαρίζουν σε 82-82, στο τέλος της 3ης περιόδου. Ο Μάνου Τζινόμπιλι ήταν καταπληκτικός (19 πόντοι σε 25 λεπτά) ενώ ο Πάτι Μιλς ήταν άριστος, τόσο εκτελεστικά, όσο και οργανωτικά (4/6 τρίποντα, 10 ασίστ). Χρειάστηκε όμως να φθάσουμε στα 6’30” για τη λήξη ώστε οι Σπερς να πάρουν το πρώτο τους προβάδισμα με τρίποντο του Αυστραλού, για το 95-92. Μαζί με τον Ντάνι Γκριν “διέλυσαν” με τα τρίποντά τους το Σακραμέντο στα τελευταία λεπτά και το τελικό 114-104 σηματοδότησε την 50η νίκη των Σπερς για φέτος, οι οποίοι βρίσκονται πλέον μόλις 1.5 νίκη πίσω από τους Γουόριορς!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jteVKCd_hWw]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…