Κεντρική NBA Γιουσούφ Νέρκιτς: η βοσνιακή “καταιγίδα”! (vid)
NBA

Γιουσούφ Νέρκιτς: η βοσνιακή “καταιγίδα”! (vid)

jusuf nurkic blazers

jusuf-nurkic-blazers

Ο Γιουσούφ Νέρκιτς “έκρυβε” μια πολύ μεγάλη ποσότητα ταλέντου αυτά τα 2,5 χρόνια παρουσίας του στο NBA, η οποία, όμως, δεν εξωτερικευόταν συχνά. Τη φετινή σεζόν, ο κόουτς των Ντένβερ Νάγκετς, Μάικ Μαλόουν ήταν αποφασισμένος να αξιοποιήσει στο έπακρο τα προσόντα του Βόσνιου σέντερ αλλά το “πάντρεμα” με τον Νίκολα Γιόκιτς στη βασική πεντάδα δεν λειτούργησε ποτέ, με τους δύο παίκτες να “ακυρώνουν” ο ένας τον άλλο. Ο Νέρκιτς μετατέθηκε στον πάγκο για χάρη του θαυματουργού Σέρβου, μα η ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία του δεν του επέτρεπε να συμβιβαστεί στον άχαρο ρόλο του “παγκίτη“.

Η ανταλλαγή που τον “προσγείωσε” στο Πόρτλαντ ήταν η αλλαγή περιβάλλοντος που χρειαζόταν, η ένταξη σε μια ομάδα, όπου η παρουσία του είναι κρίσιμη και απαραίτητη. Στα πρώτα 7 παιχνίδια του με τη φανέλα των Μπλέιζερς, ο 22χρονος σέντερ είχε 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ ανά αγώνα, απελευθερώνοντας με πολύ δυναμικό τρόπο το potential που φάνταζε “εγκλωβισμένο” στα έγκατα του πάγκου των Νάγκετς. Στο χθεσινό παιχνίδι, όμως, εναντίον των Σίξερς, ο Νέρκιτς “απασφάλισε”, κάνοντας “συντρίμμια” την άμυνα της Φιλαδέλφια.

Δεν είναι πολλοί οι παίκτες που πέτυχαν ρεκόρ καριέρας σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, τάπες και ελεύθερες βολές σε ένα παιχνίδι. Και όμως, ο Νέρκιτς ξεπέρασε τον εαυτό του, με 28 πόντους (9/18 δίποντα, 10/13 βολές), 20 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 6 τάπες, σε 38 λεπτά συμμετοχής! Τέτοια στατιστική γραμμή δεν έχει καταγραφεί στο NBA από τις 28 Νοεμβρίου του 1986, όταν ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ είχε ποστάρει παρόμοια νούμερα!

Ήταν φανερό πως δεν υπήρχε παίκτης των Σίξερς στα κυβικά του. Ο υπέροχος συνδυασμός δυναμισμού και φινέτσας που διακατέχει το παιχνίδι του αποδείχθηκε “άλυτος γρίφος” για την αδύναμη Φιλαδέλφια. Ήταν ασυναγώνιστος στο χαμηλό ποστ ενώ έβγαινε και στο high-post, πασάροντας άριστα στους συμπαίκτες του που έκοβαν προς το καλάθι. Η απουσία ενός rim-protector ανάγκασαν τον κόουτς, Μπρετ Μπράουν να ρίξει πάνω του τον Τζαλίλ Όκαφορ, ο οποίος αδυνατούσε να περιορίσει το “θηρίο” της Βοσνίας!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XlZxGKYMv14]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…