Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Γι’ αυτό η ΑΕΚ επιλέγει παίκτες από το Athlenda”

“Γι’ αυτό η ΑΕΚ επιλέγει παίκτες από το Athlenda”

dragan sakota

dragan sakota

Ο Ντράγκαν Σάκοτα εξήγησε τους λόγους που η ΑΕΚ επιλέγει παίκτες μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα “Athlenda”. Ο Σερβοέλληνας προπονητής, που εδώ και 15 μήνες εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή στην Ένωση μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το Athlenda.com και παραδέχθηκε πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα ανοίγει νέους ορίζοντες στο μπάσκετ και όχι μόνο.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του Ντράγκαν Σάκοτα:

“Το Athlenda εξελίσσεται σε ένα success story στον χώρο του αθλητισμού. Μέρα με τη μέρα διαδίδεται ολοένα και περισσότερο, η φήμη του έχει ξεφύγει προ πολλού από τα ελληνικά σύνορα και μεγαλώνει συνεχώς… Κι όταν μιλούν γι’ αυτό με θέρμη και θετικά σχόλια σπουδαίες προσωπικότητες από τον χώρο του μπάσκετ με διαδρομή δεκαετιών στο άθλημα, όπως ο Ντράγκαν Σάκοτα, τα λόγια αυτά αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Ο Σερβοέλληνας προπονητής που εδώ και 15 μήνες έχει αναλάβει χρέη γενικού διευθυντή στην ΚΑΕ ΑΕΚ, είχε πολύ σημαντική συμβολή στην έναρξη της συνεργασίας της Ένωσης με το Athlenda, το περασμένο καλοκαίρι. Η ΑΕΚ ήταν μια από τις πρώτες ομάδες που χρησιμοποίησε το “εργαλείο” αυτό προκειμένου να προσκαλέσει παίκτες στα δοκιμαστικά παικτών (σ.σ. tryout), τα οποία διοργάνωσε στο “Nίκος Γκάλης”. Η ανταπόκριση ήταν άμεση καθώς νεαροί παίκτες επιλέχθηκαν μέσω του συστήματος να δοκιμαστούν στην Ένωση και να δείξουν το ταλέντο τους.

Μιλώντας στο www.athlenda.com ο Σάκοτα παραδέχθηκε πως οι ορίζοντες που ανοίγει το Athlenda στους ανθρώπους του μπάσκετ και όχι μόνο αλλά και η προοπτική που δίνει τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον, το καθιστούν ιδιαίτερα καινοτόμο αλλά και ξεχωριστό. Το Athlenda άλλωστε δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους νεαρούς παίκτες να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα…

Ο πρώην πλέον προπονητής τόνισε αρχικά πως “το Athlenda είναι κάτι το πρωτοποριακό και βοηθάει τους ανθρώπους του μπάσκετ σε πολλά πράγματα, είτε είναι προπονητές είτε εργάζονται σε άλλο πόστο. Παρέχει πολλές επιλογές, μπορείς να παρακολουθήσεις εκτός από τα βίντεο που ανεβάζουν οι αθλητές, τεχνικές λεπτομέρειες για το προφίλ κάθε αθλητή, τα στατιστικά τους κ.α.”

Έχοντας τη δυνατότητα να μελετήσει αρκετά το Athlenda και να συνομιλήσει με τον ιδρυτή του, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, ο Ντράγκαν Σάκοτα έχει διαπιστώσει πως φέρνει κοντά τους αθλητές με ανθρώπους και οργανισμούς που μπορούν να παίξουν ένα θετικό ρόλο στην εξέλιξη της καριέρας τους.

“Αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο ‘εργαλείο’, διαφορετικό απ’ αυτά που είχαμε συνηθίσει. Είναι καινοτόμο γιατί δίνει την ευκαιρία σε παιδιά να ανεβάσουν βίντεο με φάσεις από τους αγώνες τους. Τους παρέχει τη δυνατότητα ακόμη να ετοιμάσουν και να αναρτήσουν το δικό τους scouting report. Έτσι μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον ομάδων που αναζητούν παίκτες για να επενδύσουν σ’ αυτούς”, υποστήριξε και συμπλήρωσε: “Οι ομάδες που δεν τους γνωρίζουν, μπορούν να διαμορφώσουν άποψη για τις ικανότητες τους κι αν το επιθυμούν να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι να έρθουν σε επαφή μαζί τους για να τους γνωστοποιήσουν το ενδιαφέρον τους. Θυμάμαι την παρουσίαση του όλου εγχειρήματος που είχε κάνει ο Λάζαρος στην ΑΕΚ.

Ήταν εντυπωσιακή και δημιούργησε πολύ θετική εντύπωση, στον πρόεδρο τον κ. Αγγελόπουλο, σε μένα αλλά και σε ολόκληρη την ομάδα”. Τόσο ο Ντράγκαν Σάκοτα όσο και οι υπόλοιποι ιθύνοντες της ΑΕΚ έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την πρώτη συνεργασία με το Athlenda και η επιθυμία τους είναι να έχει και συνέχεια. “Όταν αποφασίσαμε πέρυσι το καλοκαίρι να προχωρήσουμε σε δοκιμές παικτών, καλέσαμε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας όσους νεαρούς αθλητές ενδιαφέρονται, να δημιουργήσουν το ατομικό τους προφίλ στο Athlenda, ώστε να έχουν την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους στις προπονήσεις. Επιλέχθηκαν κάποια παιδιά μέσα από το σύστημα και ήρθαν στο ΟΑΚΑ για να προπονηθούν”.

Πρόσθεσε πως “θα μας απασχολήσει περισσότερο στο μέλλον γιατί ακόμη δεν έχουμε αντιληφθεί ούτε έχουμε αναλύσει πλήρως τις δυνατότητες που έχει το Athlenda. Προσφέρει μεγάλη βοήθεια και σπουδαίες υπηρεσίες στους ανθρώπους που ασχολούνται με το μπάσκετ και βρίσκονται γύρω από μια ομάδα. Στην ΑΕΚ το βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον γιατί προσπαθούμε να αποκτήσουμε νεαρά παιδιά με ταλέντο και η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί”.

Εν κατακλείδι ο παράγοντας της ΑΕΚ ανέφερε πως “είναι μια προσπάθεια που την καλωσορίζω και εύχομαι πραγματικά να διαδοθεί ακόμη περισσότερο ώστε να διευκολύνει τη δουλειά μας, προσφέροντας κι άλλες επιλογές”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…