Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Φελντέιν στο eBasket.gr: “Είναι διαφορετικά με τον Γκιστ”

Φελντέιν στο eBasket.gr: “Είναι διαφορετικά με τον Γκιστ”

pao real feldein

pao-real-feldein

Στην αρχή της σεζόν αμφισβητήθηκε έντονα. Θεωρήθηκε ο πιο αδύναμος κρίκος από τους ξένους του ρόστερ του Παναθηναϊκού, ωστόσο απέδειξε – μέσω της σκληρής δουλειάς του – πόσο σημαντικός είναι για το “τριφύλλι”, αποτελώντας ένα από τα βασικά γρανάζια της ομάδας, στην εποχή του Τσάβι Πασκουάλ.

Ο λόγος για τον μαχητή Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων παικτών του Παναθηναϊκού στη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Μέτρησε 14 πόντους, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες, βοηθώντας τα μέγιστα τους “πράσινους” σε άμυνα κι επίθεση, ενώ ήταν αυτός που μαζί με τον Κέι Σι Ρίβερς κράτησαν ζωντανό τον Παναθηναϊκό στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν οι Μαδριλένοι πήραν τα ηνία του αγώνα.

Ο Δομινικανός γκαρντ, μετά το τέλος του αγώνα με τη Ρεάλ, μίλησε στο eBasket.gr για τη σημαντική νίκη επί της “βασίλισσας”, στάθηκε στα δύο πρόσωπα που δείχνει ο Παναθηναϊκός, όταν αγωνίζεται εντός κι εκτός έδρας, ενώ αποθέωσε τον Τζέιμς Γκιστ.

gist-feldeine

“Όπως έχουμε δει όλοι, είμαστε διαφορετική ομάδα στα εντός έδρας παιχνίδια. Δεν ξέρω γιατί παρουσιάζουμε τόσο διαφορετική εικόνα όταν αγωνιζόμαστε στην έδρα μας κι όταν παίζουμε μακριά από αυτή. Παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο οι οπαδοί μας, αλλά και πλάι δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ίσως το ότι κοιμόμαστε στα κρεβάτια μας, μας κάνει καλό (σ.σ. γέλια)”, τόνισε αρχικά ο Τζέιμς Φελντέιν και πρόσθεσε:

“Ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην ίσως καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Σίγουρα ανέβηκε η ψυχολογία μας και είμαστε ακόμα πιο αισιόδοξοι για τη δύσκολη συνέχεια. Έχουμε ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο σε λίγες μέρες (σ.σ. Τρίτη 21 Μαρτίου). Η ιταλική ομάδα δεν έχει καλό ρεκόρ, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι κι επικίνδυνη”.

Ο Τζέιμς Γκιστ επέστρεψε στη δράση στην Ευρωλίγκα και βοήθησε τα μέγιστα τον Παναθηναϊκό στο να υποτάξει τη “Βασίλισσα”. Ο συνονόματος του, Τζέιμς Φελντέιν, αποθέωσε τον συμπαίκτη του. “Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Μας δίνει απίστευτη ενέργεια, μπορεί να παίξει άμυνα από το “1” έως το “5”, ενώ στην επίθεση μας χαρίζει ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, πιο κοντά στο καλάθι. Είναι εξαιρετικός στις φάσεις πάνω από τη στεφάνη, παίζει πικ εν ρολ, ενώ με τα καρφώματα του μας ξεσηκώνει όλους. Κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ. Σίγουρα μας έλειψε πολύ. Είναι διαφορετικά μ’αυτόν στο παρκέ.

Απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας κι ο Παναθηναϊκός έχει να δώσει ακόμα δύο εκτός έδρας παιχνίδια (Μπασκόνια και Μακάμπι). Τι πρέπει να βελτιώσει, όμως, το “τριφύλλι”, ώστε η απόδοση του να είναι εξίσου καλή με τα εντός έδρας παιχνίδια. Ο Δομινικανός γκαρντ έχει την απάντηση.

“Θα πρέπει να δείξουμε την ίδια επιθυμία στο παιχνίδι μας με αυτή που δείχνουμε μέσα στην έδρα μας. Έχουμε πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και στα εκτός έδρας στα παιχνίδια. Η συνέχεια είναι δύσκολη και πρέπει να αποδείξουμε έχουμε τη δυνατότητα να πανηγυρίσουμε μεγάλες νίκες και μακριά από την έδρα μας. Οφείλουμε να διαχειριστούμε σωστά τη μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ και με σωστή προετοιμασία να πανηγυρίσουμε και σημαντικά διπλά.

Ολα τα ματς της Euroleague και του ΝΒΑ (μεταξύ άλλων ο αγώνας Ολυμπιακός-Γαλατά αλλά και η “μάχη” των Μπακς με τους Λέικερς) θα προσφερθούν από την 2winbet.gr προς τους πελάτες της με LIVE STREAMING και με τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…