Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Έφυγε” ο Θανάσης Χριστοφόρου

“Έφυγε” ο Θανάσης Χριστοφόρου

thanasis christorforou

thanasis-christorforouΤην τελευταία του πνοή στην οικεία του στη Βοστώνη άφησε ο Θανάσης Χριστοφόρου. Ο πάλαι ποτέ παίκτης και προπονητής “έφυγε” από τη ζωή έπειτα από ολιγόμηνη “μάχη” με την επάρατη νόσο, καθώς διεγνώσθη με καρκίνο πριν από τρεις μήνες.

Γεννημένος στο Μπέβερλι της Μασαχουσέτης, ο Χριστοφόρου αγωνίστηκε στο κολλέγιο του Νορθίστερν, υπό τις οδηγίες του Ρίτσαρντ Ντιουκσάιρ, μετέπειτα προπονητή και της Εθνικής Ελλάδας, αλλά και του Παναθηναϊκού. Στην Ελλάδα άφησε το στίγμα του στον χώρο του μπάσκετ, έχοντας περάσει από την ΑΕΚ, το Μαρούσι, τη Δάφνη, το Περιστέρι και τον Πανελλήνιο, ενώ είχε φορέσει και το εθνόσημο. Από το 1972 έως το 2012 που συνταξιοδοτήθηκε ήταν επικεφαλής του Αθλητικού οργανισμού στο κολλέγιο Deree.

Ο ΕΣΑΚΕ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον χαμό του Θανάση Χριστοφόρου, στη μνήμη του οποίου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη όλων των αναμετρήσεων της 21ης αγωνιστικής της Basket League.

Aναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ εκφράζει την βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Θανάση Χριστοφόρου, παλαίμαχου διεθνούς μπασκετμπολίστα και προπονητή με μεγάλη προσφορά στο ελληνικό μπάσκετ και ξεχωριστό ήθος. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ εκφράζει, επίσης, τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Θανάση Χριστοφόρου πριν από τις αναμετρήσεις της προσεχούς (21ης) αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…