Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Δεν περίμενα να αντικαταστήσω τον Ζντοβτς”

“Δεν περίμενα να αντικαταστήσω τον Ζντοβτς”

manolopoulos

O Σωτήρης Μανωλόπουλος έδωσε το παρόν σε τηλεοπτική εκπομπή και μίλησε για την αναπάντεχη επιλογή του ως πρώτος προπονητής, αλλά και για την υπομονή, η οποία αποτελεί μονόδρομο για το «κιτρινόμαυρο» πρότζεκτ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της “Ένωσης”:

Αρχικά ανέφερε: “Είμαι σε μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία και διοίκηση που βοηθάει πάρα πολύ. Θα πρέπει μαζί να κάνουμε την ομάδα να φτάσει και να παραμείνει στην κορυφή. Το δεύτερο πράγμα που έχω στο μυαλό μου είναι να περάσω τη δικιά μου φιλοσοφία, γιατί αν είναι κάποιου άλλου δεν μπορώ να την υποστηρίξω. Για να έχουμε τα αποτελέσματα πρέπει να περάσω τη δική μου φιλοσοφία”.

Για την επιλογή του ως πρώτος προπονητής: “Αν πω ότι το περίμενα θα είναι ψέμα. Ήρθα στην ΑΕΚ ως συνεργάτης του Σάκοτα και μετά του Ζντοβτς. Δεν έκανα σκέψεις για κάτι άλλο. Φυσικά, όποιος ασχολείται με την προπονητική είναι φιλόδοξος. Δεν το περίμενα όπως ήρθε”.

Για τις διαφορές του με τον Γιούρι Ζντοβτς: “Οι διαφορές είναι καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι, περισσότερο στην τακτική. Και οι δύο ξεκινάμε από την άμυνα. Μετά, στην επίθεση ίσως θέλω πιο συγκεκριμένα πράγματα, εκεί ίσως έχουμε τις περισσότερες διαφορές”.

Για τα στοιχεία που χρειάζεται η ΑΕΚ: “Χρειάζεται υπομονή, πλάνο και κορμός που να δουλέψει πολλά χρόνια. Περισσότερο ελληνικός κορμός. Πρέπει να βρεθεί υπομονή, δεν γίνεται αλλιώς. Είναι μονόδρομος. Πρέπει να υποστηρίξουμε τα παιδιά στα οποία έχουμε επενδύσει. Ίσως γίνουν κάποιες προσθέσεις. Πρέπει να δούμε πώς θα γίνουν αυτά τα παιδιά ο βασικός κορμός της ΑΕΚ. Η ομάδα είναι πάνω από όλους. Οι παίκτες που θα το υποστηρίξουν αυτό θα είναι στην ΑΕΚ“.

Για το αν μετάνιωσε για τις προτάσεις που δεν είχε δεχθεί παλαιότερα: “Δεν έχω μετανιώσει για κάτι. Η δουλειά του ασίσταντ στις ΗΠΑ είναι σημαντική και σεβαστή. Δεν πέρασε από το μυαλό μου το πότε θα γίνω πρώτος. Με όσους έχω δουλέψει πάντα ήμουν κάτι παραπάνω από απλός ασίσταντ. Μου έδινε πάντα χώρο και εμπιστοσύνη ο πρώτος προπονητής. Δεν ήταν κάτι που με ανησύχησε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Έφτασε τα 10 ban

Ακόμα μια επιβεβαίωση του Over FM. Η FIBA επέβαλε ακόμα δύο Ban στην ΑΕΚ για οφειλές σε μέ…