Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Δεν είμαστε φαβορί αλλά έχουμε πάθος”

“Δεν είμαστε φαβορί αλλά έχουμε πάθος”

kymi sigounas

kymi-sigounas

Η Κύμη αγωνίζεται στο “Μελίνα Μερκούρη” εναντίον του Ρεθύμνου (04/03, 17:00), για την 20η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, με τον Αλέξανδρο Σιγκούνα να γράφει στο blog του ΕΣΑΚΕ για τις απαιτήσεις που υπάρχουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Αλέξανδρος Σιγκούνας:
“Φίλοι μου αυτή είναι η 6η φορά που “βρισκόμαστε” διαδικτυακά μέσω της “γωνιάς” που μας παραχωρεί ο ΕΣΑΚΕ στην ιστοσελίδα του. Το blog μου αυτής της εβδομάδας όμως έχει μια μεγάλη ιδιαιτερότητα, καθώς είναι το πρώτο μετά από νίκη, της ομάδας μου, του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης SEAJETS! Δεν σας κρύβω ότι μου ήταν πολύ δύσκολο κάθε εβδομάδα να γράφω για ματς στα οποία δεν εμφανιστήκαμε όπως έπρεπε και φύγαμε από το γήπεδο ηττημένοι. Τώρα, μετά την πολύ σημαντική μας νίκη επί της Δόξας Λευκάδας, μπορώ να πω ότι επικοινωνώ μαζί σας με σαφώς καλύτερη διάθεση.

Την προηγούμενη εβδομάδα σας είχα πει ότι έχουμε μπροστά μας 8 “τελικούς“. Στον πρώτο λοιπόν από αυτούς παρουσιαστήκαμε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι, με αποτέλεσμα να πάρουμε την εντός έδρας νίκη με 9765. Μπορεί η Δόξα Λευκάδας να είναι ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά το ματς του περασμένου Σαββάτου έκρυβε πολλούς κινδύνους. Ευτυχώς η δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις απέδωσε καρπούς, οι νέοι μας παίκτες έδειξαν να προσαρμόζονται σιγά σιγά σε αυτά που ζητάει η ομάδα και με την βοήθεια των φιλάθλων μας φτάσαμε στην επικράτηση.

Το σημαντικότερο είναι ότι πλέον απαλλαχτήκαμε από το ψυχολογικό βάρος των διαδοχικών ηττών, πιστέψαμε ξανά στους εαυτούς μας και μπορούμε να κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια με περισσότερη αισιοδοξία.

Αυτό το Σάββατο αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας το Ρέθυμνο, σε ένα ακόμα πολύ δύσκολο ματς. Την φετινή αγωνιστική χρονιά έχουμε παίξει δύο φορές με την ομάδα του Ρεθύμνου, μία για το κύπελλο και μία για το πρωτάθλημα, και έχουμε αναδειχτεί νικητές και στις δύο. Βέβαια αμφότερες οι αναμετρήσεις είχαν διεξαχθεί στην έδρα μας, ενώ τώρα θα παίξουμε στην Κρήτη, όπου ο αντίπαλος μας είναι πολύ δυνατός.

Πλέον όμως εμείς σε κάθε ματς, όπου και αν διεξάγεται, οφείλουμε να ψάχνουμε την νίκη και να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να την πετύχουμε. Δεν ήμαστε φαβορί σε αυτό το παιχνίδι, αλλά έχουμε μεγάλο πάθος και μεγάλη θέληση για να τα καταφέρουμε!

Πριν σας αφήσω θέλω να κάνω μια σύντομη αναφορά σε μια επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας. Την Τετάρτη που πέρασε λοιπόν, μαζί με τους συμπαίκτες μου Παναγιώτη Κατράνα, Βαγγέλη Τζόλο και τον γυμναστή μας Δημήτρη Πασπαλά, εκπροσωπήσαμε την ομάδα μας στις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τα παιδιά και να απαντήσουμε στις ερωτήσεις τους σχετικά με την Κύμη SEAJETS, το πρωτάθλημα της Basket League και γενικά τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Θέλω να πω ότι η πρόσκληση από τους καθηγητές ήταν μεγάλη τιμή για εμάς, ενώ η πολύ θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι μαθητές μας χαροποίησε ιδιαιτέρως. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να βλέπεις ότι μπορείς να δώσεις χαρά στα παιδιά αφιερώνοντας τους απλά λίγο χρόνο, ενώ θεωρώ ότι θα είναι πολύ σημαντικό αν καταφέραμε με αυτά που τους είπαμε να τους φέρουμε λίγο πιο κοντά στον αθλητισμό!”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …