Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Δεν μπορώ να υποστηρίξω το μπάσκετ του Ζντοβτς, έχω άλλη φιλοσοφία”

“Δεν μπορώ να υποστηρίξω το μπάσκετ του Ζντοβτς, έχω άλλη φιλοσοφία”

manolopoulos aek

manolopoulos-aekΜε κάθε επισημότητα παρουσιάστηκε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος από την ΑΕΚ. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε εφ΄όλης της ύλης στον Τύπο και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις διαφορές του με τον Γιούρι Ζντοβτς, την εμπιστοσύνη του Μάκη Αγγελόπουλου, αλλά και τον ελληνικό κορμό που χρειάζεται η Ένωση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος:

Αρχικά, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ανέφερε: “Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ότι είναι μεγάλη τιμή αυτή που μου κάνει η διοίκηση και ο πρόεδρος της ΑΕΚ να μου εμπιστευτεί αυτή τη θέση. Ταυτόχρονα είναι και πολύ μεγάλη ευθύνη. Έχουμε υποχρέωση προς την ιστορία της ΑΕΚ να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να εδραιωθεί η ΑΕΚ στην κορυφή”.

Για το αν υπήρχε πρόταση από την ΑΕΚ από πέρσι: “Πριν έρθω στην ΑΕΚ δεν γνωριζόμουν με τον κύριο Αγγελοπουλο. Από την πρώτη στιγμή, μου έδειξε συμπάθεια και εμπιστοσύνη. Δεν υπήρχε όμως τίποτα συγκεκριμένο και ήταν κάτι που δεν με απασχόλησε ποτέ. Όλοι οι head coaches ξέρουν πως ήμουν στο πλευρό τους, στις μάχες. Έτσι κι αλλιώς, δεν το περίμενα κιόλας ότι θα γίνει κάτι τέτοιο τόσο άμεσα”.

Για τη φιλοσοφία του και το αν θα αλλάξει κάτι άμεσα ή κοιτάει την επόμενη αγωνιστική: “Δεν μας μένει πολύς καιρός μέχρι το τέλος της σεζόν. Παρ’ όλο που έχω μία άριστη σχέση με τον Γιούρι Ζντοβτς, έπρεπε να αντιπροσωπεύσω και να δουλέψω στο μπάσκετ που ήθελε ο ίδιος. Όπως όμως είπε και ο ίδιος είμαστε διαφορετικοί ως προπονητές. Δεν μπορώ τώρα να υποστηρίξω το μπάσκετ που ήθελε ο Γιούρι. Πρέπει να περάσω τη δική μου φιλοσοφία. Θέλει πολλή δουλειά, χρόνο και υπομονή. Εχουμε ξεκινήσει ήδη και θεωρώ ότι στο τέλος θα βγάλουμε αυτό που θέλουμε”.

Για το πού εντοπίζει τις διαφορές του με τον Γιούρι Ζντοβτς: “Είμαστε και οι δύο αμυντικοί προπονητές. Διαφέρουμε σε κάποιους κανόνες. Στην επίθεση, θεωρώ πως είμαστε αρκετά διαφορετικοί. Εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο μια στοχευμένη επίθεση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θέλω να τρέξουμε”.

Για το τι θέλει η ΑΕΚ για το βήμα παραπάνω: “Νομίζω ότι η συνταγή είναι γνωστή και δεν αποτελεί δική μου ιδέα. Όλοι συμφωνούμε πως η ομάδα που θα πρέπει να έχει έναν κορμό Ελλήνων παικτών που θα δουλέψει πολλά χρόνια μαζί. Είναι μονόδρομος. Το να πούμε ότι θα φτιάξουμε μία ομάδα για μία χρονιά, δεν είναι το σωστό. Πρέπει να φτιάξουμε έναν βασικό κορμό και να δουλέψουμε μαζί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα”.

Για το αν έχουν γίνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση: “Τα τελευταία τρία χρόνια η διοίκηση έχει κάνει μία τεράστια επένδυση στο να πάρει κάποια νέα παιδιά για να μπορέσουμε να αποτελέσουν στο μέλλον αυτό τον κορμό. Πρέπει να φτιάξουμε ένα καλύτερο πλάνο γι’ αυτά τα παιδιά, να τα βοηθήσουμε και να δούμε τί είναι καλύτερο. Εκκρεμεί μία συζήτηση με τη διοίκηση γι’ αυτό το πράγμα, γιατί χρειάζεται ένας προγραμματισμός. Προχθές ήμουν στον τελικό Παίδων. Έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες, αλλά θεωρώ πως πρέπει να βρούμε ένα καλύτερο πλάνο”.

Για το αν υπάρχει υπομονή για τα νέα παιδιά: “Χωρίς υπομονή δε γίνεται τίποτα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσεις ένα παιδί. Αν θέλουμε να βγάλουμε σε μία χρονιά πέντε παιδιά που θα παίξουν στην ΑΕΚ, είναι δύσκολο. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Το σίγουρο είναι πως απαιτείται υπομονή”.

Για το αν έγινε σωστή δουλειά φέτος για τα νέα παιδιά: “Δεν κρύψαμε ότι οι στόχοι μας φέτος ήταν να πρωταγωνιστήσει η ΑΕΚ στην Ευρώπη και να πάει τουλάχιστο στον τελικό Κυπέλλου. Δεν το καταφέραμε και αυτό ίσως πήγε λίγο πίσω το κομμάτι με το πώς θα βοηθήσουμε τα νέα παιδιά, το πώς θα ασχοληθούμε για να κάνουμε καλύτερα αυτά τα παιδιά. Πήγαμε λίγο πίσω σε αυτό το κομμάτι”.

Για το αν υπάρχει κάποια σκέψη για τους δανεικούς: “Αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε κάτι τέτοιο”.

Για το τι του ζήτησε ο Μάκης Αγγελόπουλος για φέτος: “Ο στόχος εξυπακούεται. Να τελειώσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Είμαστε στην ΑΕΚ και η ΑΕΚ πρέπει να πρωταγωνιστεί. Αποτύχαμε στους δύο βασικούς στόχους, αλλά θα κάνουμε ταμείο στο τέλος της σεζόν”.

Για το αν έχει δει αλλαγή στον τρόπο που προσεγγίζουν οι παίκτες: Έχω δει αλλαγές, γιατί τους έχω ζητήσει να αλλάξουν κάποια πράγματα. Δεν είναι σωστό να σβήσουμε ότι έχουμε κάνει, αλλά ζητάω κάποια διαφορετικά πράγματα και ως τώρα η ανταπόκριση των παικτών είναι πολύ καλή”.

Για το επερχόμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό: “Εμείς θα παλέψουμε για να κερδίσουμε. Η ΑΕΚ πρέπει να ματώνει μες στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, γνωρίζουμε τι είναι ο Παναθηναϊκός. Είναι πλήρης, θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε αρχίσει και δουλεύουμε και θεωρώ πως πάμε καλά. Ζητάω από τους παίκτες μου να ματώνουμε στο γήπεδο. Αν το κάνουμε, νομίζω ότι έχουμε μεγάλη τύχη”.

Για τον τραυματισμό του Μίλαν Μιλόσεβιτς: Ο Μιλόσεβιτς είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ και μας έχει λείψει. Είναι κομμάτι του παιχνιδιού όμως. Οταν κρίνουν ότι είναι έτοιμος, θα τον εντάξουμε στην ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…