Κεντρική Διεθνή Μπογκντάνοβιτς: “Μεγάλωσα με Διαμαντίδη, Γιασικεβίτσιους και Μποντιρόγκα”

Μπογκντάνοβιτς: “Μεγάλωσα με Διαμαντίδη, Γιασικεβίτσιους και Μποντιρόγκα”

bogdanovic

bogdanovic

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ανανέωσε το blog του στην Ευρωλίγκα και μίλησε για το παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με τον Ολυμπιακό, αποθεώνοντας τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Σέρβος γκαρντ αναφέρθηκε και στα ινδάλματα του, τονίζοντας ότι μεγάλωσε με τους Διαμαντίδη, Γιασικεβίτσιους και Μποντιρόγκα.

“Προερχόμαστε από μία μεγάλη, εντός έδρας νίκη, απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν είναι ποτέ εύκολο να νικάς μία τόσο μεγάλη ομάδα. Παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, αν και δεν ξεκινήσαμε ιδανικά. Μείναμε πίσω με 8 πόντους στο ξεκίνημα, αλλά ακολούθησε μία εξαιρετική δεύτερη περίοδο. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ξανά μία κακή αρχή. Δεν είναι αυτός ο τρόπος που παίζουμε. Συνήθως παίζουμε καλά στην τρίτη περίοδο, αλλά στα τελευταία δύο παιχνίδια είχαμε προβλήματα. Οι οπαδοί μάς βοήθησαν πολύ όταν τους χρειαστήκαμε και είναι σίγουρα δύσκολο για μία ομάδα να μας κερδίσει στην έδρα μας. Έχει ιδιαίτερη ενέργεια, ειδικά φέτος. Νιώθουμε μεγάλη σύνδεση με τον κόσμο και μας δίνουν τόσο μεγάλη ενέργεια, ώστε να παίζουμε ακόμη καλύτερα απ’ όσο μπορούμε.

Φυσικά, εκείνοι ήρθαν χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη και αυτό είναι πάντα πρόβλημα για κάθε ομάδα. Το να μην έχεις τον ηγέτη σου στα κρίσιμα, είναι πάντα δύσκολο. Τους έλειψε γιατί είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης. Το έχει αποδείξει πολλές φορές και είναι σίγουρο πως θα συνεχίσει να το δείχνει πολλές φορές και στο μέλλον. Είδατε το ντοκιμαντέρ για εκείνον; Τρομερή δουλειά, Ευρωλίγκα. Μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αναδειχθεί ένας παίκτης με τόσο σπουδαία καριέρα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να δει ο κόσμος πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα για τον Σπανούλη στο ξεκίνημά του. Δεν ήξερα ότι είχε χάσει τον πατέρα του σε τόσο μικρή ηλικία. Είναι τρομερό να ακούς τους ανθρώπους να λένε πόσο πάλεψε και προσπάθησε να λύσει τα προβλήματα για να γίνει ένας επιτυχημένος μπασκετμπολίστας.

Moυ άρεσε το γεγονός πως είδαμε ποιος είναι εκτός παρκέ: ένας οικογενειάρχης που θέλει να είναι με τη γυναίκα, τα παιδιά και τους φίλους του όπως κάθε απλός άνθρωπος. Οι οπαδοί βλέπουν απλά έναν παίκτη, αλλά πρέπει να δεις πιο βαθιά για να καταλάβεις τις δυσκολίες. Δεν γινόμαστε καλοί παίκτες μόνο επειδή έχουμε ταλέντο ή επειδή το θέλουμε. Χρειάζεται πολλή δουλειά όπως κάνει ο Σπανούλης“.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη μάχη με την Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: “Είχα την ευκαιρία να παίξουμε απέναντι στον Γιασικεβίτσιους. Αγαπώ τον τρόπο που παίζει και δεν μου προκαλεί έκπληξη που τα πάει τόσο καλά ως κόουτς. Έχουμε μιλήσει πολύ λίγο και δεν μπορώ να πω ότι γνωριζόμαστε. Ήταν ένας από τους Ευρωπαίους παίκτες που παρακολουθούσα, καθώς μεγάλωνα. Ήταν αυτός, ο Διαμαντίδης και ο Μποντιρόγκα. Αυτοί ήταν οι top 3 που μου άρεσε να βλέπω”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…