Κεντρική NBA Αντετοκούνμπο: “Έχουμε αντιστρέψει την κατάσταση!” (vid)
NBA

Αντετοκούνμπο: “Έχουμε αντιστρέψει την κατάσταση!” (vid)

095250

giannis-antetokounmpo

Οι Μιλγουόκι Μπακς βρίσκονται ξανά σε ανοδική τροχιά, πετυχαίνοντας τη 2η σερί νίκη τους, αυτή τη φορά απέναντι στους Τορόντο Ράπτορς. Τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, τα “ελάφια” έχουν ανέβει τουλάχιστον 1 επίπεδο τελευταία, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μην μπορεί να κρύψει την ικανοποίησή του.

Ο “Greek freak” μίλησε μετά το τέλος του αγώνα για τις αιτίες της βελτίωσης αυτής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του Κρις Μίντλετον: “Παίξαμε δυνατά. Όλοι οι παίκτες, ο Μέικερ, ο Ντελαβεντόβα, ο Τέρι, ο Σνελ, κάνουν τα μικρά πράγματα, παίζουν άμυνα και αγωνίζονται ο ένας για τον άλλο”.

“Έχουμε αντιστρέψει την κατάσταση και παίζουμε πολύ καλό, ομαδικό μπάσκετ. Αυτό συμβαίνει επειδή επέστρεψε ο Μίντλετον. Έχει προσαρμοστεί στον ρόλο του και βοηθάει τους άλλους. Ήταν ο καλύτερος παίκτης μας σήμερα. Σκόραρε, μιλούσε στην άμυνα και είναι μεγάλο bonus για εμάς να τον έχουμε.”

Σχετικά με το αν οι Μπακς έχουν ως στόχο την πρόκριση στα πλέι-οφς, ο Γιάννης ήταν ξεκάθαρος: “Θα κυνηγήσουμε τα πλέι-οφς. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και να κάνουμε τα μικρά πράγματα ώστε να πούμε στο τέλος της σεζόν ότι παίξαμε δυνατά και με τον σωστό τρόπο”.

Ο Έλληνας σούπερ-σταρ ερωτήθηκε και για την εξαιρετική παρουσία του Σπένσερ Χος στο χθεσινό παιχνίδι: “Ο Χος ήταν έτοιμος. Το να έχεις έναν σέντερ στο παρκέ, ο οποίος μπορεί να σουτάρει και να ανοίξει το γήπεδο είναι και αυτό ένα bonus. Έκανε εξαιρετική δουλειά. Αυτός που τον μαρκάρει βρίσκεται μονίμως στην περιφέρεια οπότε ανοίγουν οι διάδρομοι και δεν υπάρχει κάποιος να προστατεύσει το καλάθι.”

Τέλος, ο Αντετοκούνμπο τόνισε τη σπουδαιότητα των σουτέρ της ομάδας του, μιλώντας και για τις ιδιόμορφες πεντάδες του Τζέισον Κιντ, οι οποίες περιλαμβάνουν ταυτόχρονα πληθώρα σουτέρ: “Είναι όλοι σουτέρ (Τέρι, Ντελαβεντόβα, Μπρόγκντον). Ειδικά όταν είναι στο παρκέ μαζί με τον Μίντλετον και τον Τελέτοβιτς. Με τέτοιο spacing, μπορούμε να διεισδύουμε προς το καλάθι και να πασάρουμε έξω για ελεύθερα σουτ, όπως κάναμε σήμερα. Είναι πολύ ωραίο να παίζω δίπλα σε παίκτες που σουτάρουν!

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…