Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Αναλαμβάνω το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την ήττα”

“Αναλαμβάνω το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την ήττα”

calathes

calathes

Ο Νικ Καλάθης μετά την ήττα από την Ζαλγκίρις σχολίασε πως η ομάδα δεν παίζει όπως αρμόζει στην ιστορία ενός τόσο μεγάλου συλλόγου, ενώ ακόμη πρόσθεσε πως ο ίδιος πρέπει να βελτιωθεί και αναλαμβάνει την ευθύνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αρχηγού των “πρασίνων”:

Για τον αγώνα: “Δεν παίξαμε το μπάσκετ που ξέρουμε να παίζουμε. Επιθετικά ήμασταν πολύ κακοί. Ήμασταν εγωιστές, ενώ αμυντικά δεν ήμασταν τόσο κακοί μέχρι την τελευταία περίοδο. Η επίθεσή μας είχε προβλήματα, δεν ήταν το μπάσκετ που θέλουμε να παίζουμε αυτό”.

Για την συνέχεια: “Πρέπει να μείνουμε μαζί. Πρέπει να δείξουμε σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι ποια ομάδα είμαστε. Ήταν απαράδεκτη η εμφάνισή μας για τον κόσμο, αλλά και για εμάς ως παίκτες. Είμαστε καλύτεροι παίκτες και είμαστε εδώ για ένα λόγο. Πρέπει να μάθουμε από αυτό. Έχουμε ακόμη, μπροστά μας, στόχους που οφείλουμε να επιτύχουμε. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα ξεκινώντας από το ματς με τη Ρέαλ. Εγώ το έχω δει και παλιότερα. Το 2011, όταν το πήραμε, δεν παίζαμε καλά μέχρι να έρθει το φινάλε της σεζόν”.
Για την βελτίωση που πρέπει να έρθει: “Οφείλουμε να βελτιωθούμε στα επόμενα παιχνίδια. Ξέρουμε πως είμαστε καλύτεροι απ’ αυτό που δείχνουμε. Θέλουμε να τους δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε η ομάδα που θέλουν να βλέπουν. Να παίξουμε το μπάσκετ που αξίζει σε μία ομάδα με την ιστορία του Παναθηναϊκού και να είμαστε σε level πρωταθλητισμού”.
Τέλος “βγήκε μπροστά” και ανέλαβε την ευθύνη: “Όπως είπα, έχουμε πρόβλημα στο πώς τελειώνουμε τα παιχνίδια εκτός έδρας. Είμαι κι εγώ μία από τις αιτίες. Είμαι ο πλέι μέικερ και δεν παίζω το μπάσκετ που πρέπει. Στο τέλος των παιχνιδιών, πρέπει να βγάζουμε σωστές επιθέσεις και να παίζουμε καλές άμυνες. Από τη στιγμή που είμαι ο πλέι μέικερ, ο αρχηγός και μπορώ να παίξω καλύτερα, πρέπει να βελτιωθώ και η ομάδα να κάνει το ίδιο“.
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Τελευταία ευκαιρία για 100 τυχερούς

100 εισιτήρια από ακυρώσεις αναζητούν τους… τυχερούς Τουλάχιστον 100 τυχεροί φίλαθλο…