Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Αφεντικό για την 3η θέση

Αφεντικό για την 3η θέση

green eric macabi

green-eric-macabi

Γιώργος ΚογκαλίδηςΗ αλήθεια είναι πως αρκετές φορές χάνουμε το μέτρο. Όταν λείπουν παίκτες από τις ελληνικές ομάδες και το σημειώνουμε, υπάρχουν πολλοί (κι εξ ημών) που λένε πως δεν χρειάζεται να αναζητούμε δικαιολογίες. Αν πάλι λείπουν παίκτες από τον αντίπαλο, η αναφορά στη νίκη συνοδεύεται με τη φράση “σκότωσε το θηρίο“. Τελικά θα στεκόμαστε ή όχι στις απουσίες;

Όπως και να ‘χει, ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που του έδωσε η Μακάμπι. Οι “ερυθρόλευκοι” είναι από τους πλέον ταλαιπωρημένους στη φετινή Ευρωλίγκα από τραυματισμούς. Άλλωστε κι αυτοί δεν ήταν πλήρεις, καθώς έλειπε ο ηγέτης (Βασίλης Σπανούλης) κι ένα πεντάρι (ο Πάτρικ Γιανγκ ήταν εκεί, αλλά δεν αγωνίστηκε).

Για τον αγώνα δεν χρειάζεται να αναλύσουμε πολλά. Το έχουμε γράψει και παλιότερα πως ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες που εύκολα κλείνουν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, άρα μπορεί να ανεβοκατεβάσει το ποτενσιόμετρο, ξεκινώντας από την άμυνα, αλλά αντέχοντας και το υψηλό σκορ.

Αυτό που πλέον μετρά είναι πως ο Ολυμπιακός μαθηματικά πέρασε στην επόμενη φάση. Ουσιαστικά μοιάζει να “κλείδωσε” την τετράδα, διατήρησε τη διαφορά των δύο νικών από τη Φενέρμπαχτσε (από τη στιγμή που έχει υπέρ του τη διαφορά στο μεταξύ τους ματς) και πλέον διεκδικεί ακόμα και την πρώτη θέση. Όχι με τις ελπίδες να είναι με το μέρος του, όμως αριθμητικά μπορεί να το κάνει.

Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν νικήσει εκτός έδρας Μπασκόνια, Παναθηναϊκό, Νταρουσάφακα, Ζαλγκίρις, Μπαρτσελόνα, Ούνικς, Μακάμπι. Πολύ καλή συγκομιδή μακριά από το ΣΕΦ, που μπορεί να αυξηθεί, καθώς έχουν να παίξουν στο Βελιγράδι (Ερυθρός Αστέρας), στην Κωνσταντινούπολη (Αναντολού Εφές) και στη Μόσχα (ΤΣΣΚΑ).

Η συνολική εικόνα του Ολυμπιακού δικαιώνει τη βαθμολογική του θέση. Μια ομάδα με σταθερές στο παιχνίδι, με παίκτες που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο, με καλό ελληνικό κορμό (σε όλες τις ομάδες οι καλοί γηγενείς είναι υπερχρήσιμοι), που ξεκινά από την άμυνα και χτίζει ψυχολογία, χαρακτήρα κι επιτυχίες.

Υ.Γ.: Αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει στα δύο επόμενα ματς στο ΣΕΦ, κόντρα σε Νταρουσάφακα και Γαλατάσαραϊ, μπορεί να μην “κλειδώσει” την τρίτη θέση, αλλά δύσκολα θα τη χάσει.

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…