Κεντρική Elite League Α2: Η κορυφαία πεντάδα της 23ης αγωνιστικής

Α2: Η κορυφαία πεντάδα της 23ης αγωνιστικής

faros2 1

faros2

Ο Φάρος Κερατσινίου πήρε το ντέρμπι ανόδου με τον Δούκα, επικρατώντας άνετα εντός έδρας με 96-82, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Α2. Ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής έδωσαν συνέχεια στη νικηφόρα πορεία τους, ενώ στην πέμπτη θέση εδραιώθηκε ο Αίολος Αστακού, μετά τη νίκη επί του Εθνικού.

Όσον αφορά τη μάχη της παραμονής, ο Αμύντας έκανε αποφασιστικό βήμα παραμονής με τη νίκη του κόντρα στον ΓΣΛ, ενώ η Καβάλα πήρε το ντέρμπι της… ουράς με το Ηράκλειο.

Όπως κάθε εβδομάδα, το eBasket.gr παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής, η οποία έχει έντονο άρωμα… Φάρου.

1) Φάνης Κουμπούρας (Αίολος Αστακού)
Ο πολύπειρος γκαρντ πραγματοποίησε ακόμα μία μεστή εμφάνιση, όντας ο κορυφαίος του Αίολου στη νίκη επί του Εθνικού. Σημείωσε 17 πόντους, κατέβασε 2 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ κι έκανε 1 κλέψιμο σε 21 λεπτά συμμετοχής.

2) Άντι Μάζουρτσακ (Καβάλα)
Ο γκαρντ των “Αργοναυτών” αποτελεί με διαφορά τον καλύτερο παίκτη της ομάδας τη φετινή σεζόν. Ο Πολωνός άσος έχει σηκώσει στις πλάτες του την Καβάλα, ενώ κόντρα στο Ηράκλειο ήταν απολαυστικός, μετρώντας 18 πόντους, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 33 λεπτά συμμετοχής.

3) Γιάννης Δημάκος (Φάρος)
Ο μπόμπερ του Φάρου Κερατσινίου ήταν “καυτός” στο ντέρμπι με τον Δούκα, αποτελώντας τον MVP του αγώνα. Είχε 22 πόντους (6/6 βολές, 2/4 δίποντα, 4/9 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ κι ένα κλέψιμο σε 32 λεπτά, όντας άλυτος γρίφος για την άμυνα της ομάδας του Γιάννη Τζήμα.

4) Νίκος Παπανικολάου (Ψυχικό)
Ο φόργουορντ της ομάδας των βορείων προαστίων πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν στο φετινό πρωτάθλημα της Α2, έχοντας χαρίσει ουκ ολίγες νίκες στο Ψυχικό. Πέτυχε το νικητήριο τρίποντο στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ, το οποίο ήταν το κερασάκι στην τούρτα στην πληθωρική εμφάνιση που έκανε. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους (2/2 βολές, 6/9 δίποντα, 3/8 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 τάπες σε 31 λεπτά.

5) Γάιος Σκορδίλης (Φάρος)
Κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια στο ντέρμπι με τον Δούκα, αποδεικνύοντας πως έχει επιστρέψει δριμύτερος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο ξεκίνημα της σεζόν. Άγγιξε το double-double (15 πόντους, 8 ριμπάουντ), ενώ είχε ακόμα δύο ασίστ και 2 τάπες, προστατεύοντας αποτελεσματικά τη ρακέτα της ομάδας του Σάββα Συμεωνίδη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…