Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ζντοβτς: “Πρέπει να νικήσουμε και στο Μονακό, αλλά δεν θα είναι εύκολο”

Ζντοβτς: “Πρέπει να νικήσουμε και στο Μονακό, αλλά δεν θα είναι εύκολο”

zdovc 1

zdovc

Στη νίκη που πρέπει να πάρει η ΑΕΚ και στη Γαλλία στάθηκε ο προπονητής της “Ένωσης”, Γιούρι Ζντοβτς, τονίζοντας ωστόσο πως δεν θα είναι εύκολο κάτι τέτοιο απέναντι σε μία ομάδα όπως είναι η Μονακό.

Όλα όσα είπε ο Σλοβένος τεχνικός:
“Έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε τι να περιμένουμε από τον αντίπαλο, αλλά είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις. Παίζουν πολύ επιθετική άμυνα, στο όριο του φάουλ και δεν μπορέσαμε να προσαρμοστούμε. Κάναμε πολλά λάθη, κάναμε κατάχρηση της ντρίμπλας, δεν δώσαμε την έξτρα πάσα και παίξαμε εγωιστικά. Στην άμυνα ήμασταν γενικά καλοί.

Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει με μεγαλύτερη διαφορά, αλλά και να χάσουμε. Στόχος μας έχω ξαναπεί πως είναι να κερδίσουμε και τα δύο ματς. Πρέπει, συνεπώς, να πάμε και να νικήσουμε εκεί, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Είναι πολύ καλή ομάδα και αθλητική η Μονακό, τιμωρούν όλα τα λάθη σου και θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλό ματς εκεί για να περάσουμε. Σε αυτά τα διπλά παιχνίδια δεν υπάρχουν κανόνες. Μπορείς να κερδίσεις με 10 πόντους, να πανηγυρίζεις και να πας χαλαρός και να αποκλειστείς.

Οι παίκτες μου ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Ίσως ακόμη και η νίκη να μην παίζει ρόλο, παρά ίσως μόνο για τον κόσμο που μας βοήθησε πολύ και θέλαμε να τον ανταμείψουμε”.

Ο Μπραντ Νιούλεϊ από πλευράς παικτών είπε: “Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Στο γύρο αυτό είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεις κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ελπίζω να πάμε στο Μονακό και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό”.
Όσο για την προσαρμογή του: “Προσπαθώ να μάθω τα συστήματα, αλλά το σταφ προσπαθεί με υπομονή να με βοηθήσει και νιώθω ότι κάνω το καλύτερο δυνατό και θα συνεχίσω να το κάνω”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…