Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Τζεντίλε: “Προηγούμαι του πατέρα μου 1-0”

Τζεντίλε: “Προηγούμαι του πατέρα μου 1-0”

gentile

gentile

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρώτο τίτλο της φετινής σεζόν με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε να μην κρύβει την ικανοποίηση του. O Ιταλός μίλησε στην ιστοσελίδα Athlenda.com για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Άρη και θέλησε να πικάρει λίγο τον πατέρα του.

“Eίμαι πολύ χαρούμενος που κατέκτησα τον πρώτο μου τίτλο με τον Παναθηναϊκό. Χαίρομαι για τους οπαδούς μας που ήρθαν εδώ για να μας στηρίξουν, για την ομάδα, για τους συμπαίκτες μου και γενικότερα για το κλαμπ”, σχολίασε αρχικά και έριξε μια… σπόντα στον πατέρα του: “Δεν κατάφερε ποτέ να κατακτήσει ένα κύπελλο. Άρα προηγούμαι 1-0! Αστειεύομαι… Είμαι ενθουσιασμένος που μοιράστηκα αυτή τη στιγμή με την οικογένεια μου, τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο που ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και ήταν αρκετός. Είναι υπέροχο να παίζεις γι’ αυτούς τους φιλάθλους και αφιερώνουμε το τρόπαιο και σ’ εκείνους”.

Για το γεγονός ότι η ομάδα του προηγήθηκε με 17 πόντους και στη συνέχεια χαλάρωσε: “Ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα. Παίζουν δυνατά στην άμυνα και διαθέτουν αρκετούς καλούς παίκτες. Εκτός αυτού ο τελικός έγινε στην έδρα τους. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αυτές οι διακυμάνσεις σε έναν τέτοιο αγώνα που κρίνει έναν τίτλο. Δεν πρέπει να εφησυχάζεις και να χάνεις τη συγκέντρωση σου σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε σε ένα διάστημα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Σταματήσαμε να παίζουμε αυτό που δείξαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή και το εκμεταλλεύτηκαν. Έκαναν την αντεπίθεση τους και μείωσαν τη διαφορά στους τέσσερις. Βάλαμε όμως κάποια μεγάλα σουτ και πήραμε τη νίκη”.

Για την ατμόσφαιρα και τα επεισόδια στον τελικό: “Η ατμόσφαιρα ήταν καλή. Ίσως υπήρχαν κάποια προβλήματα με τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στο τέλος αλλά και την καθυστέρηση στην έναρξη του ματς αλλά γενικά η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή“.

Για τη συνέχεια της σεζόν: “Η χρονιά είναι μεγάλη κι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Έρχονται πολλές και σημαντικές αναμετρήσεις. Πρέπει να απολαύσουμε αυτές τις στιγμές και στη συνέχεια να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι για την Ευρωλίγκα που ακολουθεί”

Για το ματς με την Ούνικς (24/02, 21:15) που ακολουθεί: “Kάθε αγώνας είναι “τελικός” για μας στην Ευρωλίγκα. Αυτό ισχύει και για το παιχνίδι με την Ούνικς Καζάν. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στα πλέι οφς της διοργάνωσης και ακολούθως να προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα ώστε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες για να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε ματς σαν να είναι το τελευταίο της χρονιάς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…