Κεντρική NBA Το δυναμικό ντεμπούτο των Κάζινς και Γουίλιαμς (vids)
NBA

Το δυναμικό ντεμπούτο των Κάζινς και Γουίλιαμς (vids)

demarcus cousins lou williams

demarcus-cousins-lou-williams

Το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του ΝτεΜάρκους Κάζινς με τη φανέλα των Νιου Όρλεανς Πέλικανς πήρε “σάρκα και οστά” στον χθεσινό αγώνα εναντίον των Ρόκετς. Ο “Boogie” έδειξε πως η αλλαγή ομάδας δεν πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση και τους αριθμούς του, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 27 πόντους, 14 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 κλεψίματα και 4 τάπες!

Ο σούπερ-σταρ της Νέας Ορλεάνης έκανε μια πλήρη επίδειξη του ρεπερτορίου του. Σκόραρε σε συνθήκες post-up, δίνοντας δυναμικές “μάχες” κάτω από το καλάθι, επιτέθηκε μετά από ντρίμπλα ενώ χρησιμοποιήθηκε και στο πικ-εν-ποπ, σουτάροντας από μέση και μακρινή απόσταση. Έδωσε δυναμικό παρών στον αμυντικό τομέα και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε και στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όπου ο αγώνας είχε κριθεί, μάλλον για να “εγκληματιστεί” περαιτέρω με τη φιλοσοφία της ομάδας. Στον αγώνα αυτό όμως υπήρχε άλλος ένας “πρωτοεμφανιζόμενος” που έκλεψε την παράσταση.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5CbGypiZ_P4]

Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Λου Γουίλιαμς, με τον γκαρντ των Ρόκετς να κάνει ένα τρομερά “δυνατό” ντεμπούτο: 27 πόντοι σε 25 λεπτά συμμετοχής (!), με 7/11 τρίποντα. Ο Γουίλιαμς έδειξε ότι θα είναι ο κρυφός “άσος” στο “μανίκι” του κόουτς Μάικ Ντ’Αντόνι, καθώς πρόκειται για έναν “σεσημασμένο” σουτέρ (38,6% στα τρίποντα φέτος), όντας μάλιστα ο κορυφαίος “παγκίτης” σκόρερ στο NBA (18,6 πόντοι ανά αγώνα). Συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε οι Ρόκετς να αυξήσουν τη διαφορά, η οποία έφθασε μέχρι τους 35 πόντους, είτε σουτάροντας μετά από ντρίμπλα, είτε εκμεταλλευόμενος τη “βαρύτητα” του Τζέιμς Χάρντεν, μένοντας μόνος στη γραμμή του τριπόντου.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=aDW6P6PGi2o]

Μαζί με τον Έρικ Γκόρντον, ο Γουίλιαμς αναμένεται να “σαρώσει”, ερχόμενος από τον πάγκο, με το δίδυμο αυτό να έχει σκοράρει συνολικά 52 φορές πάνω από 20 πόντους φέτος (26 ο Γουίλιαμς, 16 ο Γκόρντον), δίχως να ξεκινήσουν στη βασική πεντάδα! Φαίνεται πως οι Ρόκετς πέτυχαν διάνα, προσθέτοντας ένα πολύτιμο “όπλο”, στην προσπάθειά τους να “εκθρονίσουν” τους Γουόριορς από τη θέση του “βασιλιά” της Δύσης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…