Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών “Το μπάσκετ δεν είναι μόνο σκοράρισμα”

“Το μπάσκετ δεν είναι μόνο σκοράρισμα”

burtt clanton

burtt-clanton

Ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ δείχνει να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα στον Απόλλων Πάτρας. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πατρινών πρωταγωνίστησε στη νίκη τους απέναντι στον ΠΑΟΚ για την 17η αγωνιστική της Basket League και μάλιστα αναδείχθηκε και σε πρώτο σκόρερ του ματς. Ο ίδιος με δηλώσεις του στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” τόνισε πως δεν τον νοιάζει να σκοράρει ο ίδιος, αλλά αυτί που θέλει είναι να κερδίζει η ομάδα του.

Αναλυτικά:

“Θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος ακόμη και εάν δεν σκοράρω ούτε πόντο αρκεί η ομάδα να φτάνει σε νίκες. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο σκοράρισμα, είναι πολλά πράγματα. Είναι ενέργεια, είναι άμυνα, είναι ριμπάουντ, πίεση στον αντίπαλο και φυσικά ψυχολογία”.

-Δηλαδή ένας σκόρερ όπως εσύ, αν δεν βρει το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι τι θα κάνει;

“Δεν ξέρω τι θα κάνουν άλλοι παίκτες με τα δικά μου χαρακτηριστικά. Θα σου πω τι θα κάνω εγώ. Θα κάνω λοιπόν ό,τι περνά και δεν περνά από το χέρι μου για να νικήσει η ομάδα. Θα προσπαθήσω να κλέψω μια μπάλα, να αναγκάσω τον αντίπαλο σε λάθος, θα κυνηγήσω κάθε φάση και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα όσο και όπως μπορώ”.

-Τα ονόματα των νέων σου συμπαικτών τα γνωρίζεις;

“Όχι όλα καλά (γέλια). Όμως, θα τα μάθω σύντομα”.

-Με τον ΠΑΟΚ πάντως δεν ξεκίνησες ζεστός, ίσως είναι και θέμα προσαρμογής; Στην αρχή είχες 0/3 σουτ όταν μπήκες στο παιχνίδι…

“Επιβεβαιώνεις ό,τι είπα πριν. Πράγματι στα πρώτα σουτ δεν βρήκα στόχο, αλλά προσπάθησα να βρω ρυθμό από το πίσω μέρος του γηπέδου. Δεν άφησα ένα-δύο άστοχα σουτ να επηρεάσουν την ψυχολογία μου και την ψυχολογία της ομάδας”.

-Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο πώς σου φάνηκε; Ο κόουτς Σκουρτόπουλος είπε ότι υπήρχαν στιγμές που ο κόσμος έπαιζε άμυνα και στιγμές που έβαζε τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι. Το δικό σου σχόλιο;

“Ο κόουτς είχε απόλυτο δίκιο. Πράγματι ο κόσμος θα έδωσε τρομερή ώθηση. Θυμάμαι ότι οι φίλαθλοι της ομάδας μας είναι πολύ εκδηλωτικοί από την παρουσία μου πριν 10 χρόνια στην Πάτρα με την Ολυμπιάδα. Γνωρίζω πολύ καλά πόσο ζεστή ατμόσφαιρα δημιουργούν και τους περιμένω να είναι στο πλευρό μας και την επόμενη αγωνιστική στο ντέρμπι της πόλης με τον Προμηθέα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…