Κεντρική Διεθνή “Θέλουμε να είμαστε στις κορυφαίες ομάδες”

“Θέλουμε να είμαστε στις κορυφαίες ομάδες”

messina

messina

Ο βοηθός προπονητή των Σαν Αντόνιο Σπερς, Έτορε Μεσίνα, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA έθεσε ψηλά τον πήχη για την Ιταλία στο Ευρωμπάσκετ του 2017, ενώ ακόμα μίλησε για το επίπεδο του ιταλικού μπάσκετ αλλά και για τον Γκρεγκ Πόποβιτς.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έτορε Μεσίνα:
Για το “κάζο” του προολυμπιακού:
“Ο αποκλεισμός μας το περασμένο καλοκαίρι από την Κροατία έφερε απογοήτευση στις τάξεις της ομάδας. Είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία, παίζαμε στο σπίτι μας και είχα φτάσει πολύ κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.”

Για τη θέληση να επιστρέψει η “Σκουάντρα Ατζούρα” με μία επιτυχία:
“Τώρα, πρέπει να επικεντρωθούμε στο επόμενο Ευρωμπάσκετ και να έχουμε όλους τους παίκτες μας διαθέσιμους και υγιείς. Ελπίζω πως όλοι θα βρίσκονται σε καλή φυσικά κατάσταση και θα μπορέσουν να αγωνιστούν.”

Για το πώς παρακολουθεί τους παίκτες του:
“Έχουμε ένα καλό επιτελείο και είμαστε σε ένα σύγχρονο κόσμο, όπου καθένας μπορεί να παρακολουθήσει όποιον αγώνα θέλει, αν δεν έχει προβλήματα με το ίντερνετ. Δέκα χρόνια πριν, φυσικά θα ήταν πιο δύσκολο.”

Για τους στόχους της Ιταλίας:
“Θέλουμε να είμαστε στις κορυφαίες ομάδες. Για να πετύχουμε αυτό το στόχο, οφείλουμε φυσικά να παίξουμε καλά και να έχουμε λίγη τύχη. Ελπίζουμε στο καλύτερο και σε μία επιτυχημένη καμπάνια.”

Για τα “παράθυρα” της FIBA που ξεκινούν τον Νοέμβριο του 2017:
“Όταν η FIBA αλλάξει το πρόγραμμα για τους προκριματικούς αγώνες, τότε πιστεύω ότι οι Ομοσπονδίες θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε λύσεις με full-time προπονητές.”

Για το επίπεδο του ιταλικού μπάσκετ:
“Το πρωτάθλημα είναι ισορροπημένο, ίσως με την εξαίρεση της Αρμάνι Μιλάνο. Όλα θα μπορούσαν να πάνε καλά με την εύρεση πηγών χρηματοδότησης, μαζί με την πιθανότητα να “χτιστούν” νέα στάδια. Νομίζω ότι είναι μία από τις νέες προκλήσεις του ιταλικού μπάσκετ.”

Για το τι μαθαίνει σε ένα τεχνικό επιτελείο ομάδας ΝΒΑ:
“Μαθαίνεις καθημερινά γιατί είσαι τυχερός να δουλεύεις με τέτοιους παίκτες, έναν τέτοιο οργανισμό και κυρίως έναν άνθρωπο σαν τον Γκρεγκ Πόποβιτς, που είναι ένας κορυφαίος προπονητής παγκοσμίως. Είναι μία ηγετική προσωπικότητα, ένας εξαιρετικός κόουτς και νιώθω ευλογημένος που δουλεύω στους Σπερς.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…