Κεντρική NBA Στους Ρόκετς ο Λου Γουίλιαμς! (vid)
NBA

Στους Ρόκετς ο Λου Γουίλιαμς! (vid)

lou williams lakers

lou-williams-lakers

Οι Χιούστον Ρόκετς πραγματοποιούν μια καταπληκτική σεζόν, καθώς βρίσκονται στην 3η θέση της Δυτικής Περιφέρειας (ρεκόρ 40-18), πέρα από κάθε προσδοκία. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν τους εμποδίζει από το να ενισχυθούν περαιτέρω, προκειμένου να φανούν ανταγωνιστικοί στη “μάχη” του πρωταθλήματος. Κάπως έτσι κατάφεραν να “προσγειώσουν” τον Λου Γουίλιαμς στο Χιούστον, ενισχύοντας σημαντικά την περιφερειακή τους γραμμή!

Στην ανταλλαγή που πραγματοποιήθηκε με τους Λος Άντζελες Λέικερς, την αντίθετη διαδρομή ακολούθησε ο Κόρεϊ Μπρούερ ενώ οι Ρόκετς έστειλαν και ένα ντραφτ πικ 1ου γύρου (2017), το οποίο είναι μη προστατευόμενο (δηλαδή θα καταλήξει στους Λέικερς ανεξάρτητα από τη θέση του). Ήταν η πρώτη μεταγραφική κίνηση των Λέικερς υπό την προεδρία του Μάτζικ Τζόνσον αλλά και με τον Ρομπ Πελίνκα στον ρόλο του γενικού διευθυντή. Η ανταλλαγή αυτή έγινε με σκοπό να συνεχιστεί με επιτυχία το λεγόμενο “tanking” για τους “λιμνανθρώπους”, με τον Γουίλιαμς να μην συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του rebuilding που σχεδιάζουν, σύμφωνα με το CBS.

Πέρα από το ντραφτ πικ 1ου γύρου που κέρδισαν, οι Λέικερς προσέθεσαν στο ρόστερ τους και έναν αμυντικογενή φόργουορντ, τον Μπρούερ. Τα μακριά του άκρα τον βοηθούν στο να κλείνει τις γραμμές πάσας και να μαρκάρει αποτελεσματικά στην περιφέρεια αλλά το επιθετικό του παιχνίδι είναι ιδιαίτερα “φτωχό” (μόλις 4,2 πόντοι ανά αγώνα).

Σε ό,τι αφορά τους Ρόκετς, η προσθήκη του Γουίλιαμς μπορεί να αποδειχθεί “λίρα εκατό”. Βρίσκεται στην κορυφαία σεζόν της 12ετούς καριέρας του, με 18,6 πόντους ανά αγώνα, όντας πρώτος σκόρερ ανάμεσα σε όλους τους “παγκίτες” του NBA, σουτάροντας με 38,5% στα τρίποντα. Έχει τεράστια ευχέρεια όταν κινείται προς τα αριστερά, χρησιμοποιώντας άριστα το πικ-εν-ρολ ενώ μπορεί να επιτεθεί με μεγάλη αποδοτικότητα στα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης. Μπορεί να αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες στον αμυντικό τομέα αλλά σε γενικές γραμμές, ο “Sweet Lou” θα έχει πολύ θετική συνεισφορά στην “αρμάδα” του Τζέιμς Χάρντεν.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4b5ZepkM3Hk]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…