Κεντρική Διεθνή Στους υποψήφιους για το Νο.1 draft του 18′ ο Ντόνσιτς (vid)

Στους υποψήφιους για το Νο.1 draft του 18′ ο Ντόνσιτς (vid)

doncic

doncic

Όταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναφέρει “παίζει σαν 30άρης και όχι σαν ένα παιδί 17 ετών“, σίγουρα δεν είσαι τυχαίος παίκτης και δεν θα αργήσει η ώρα να περάσεις στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Ο λόγος γίνεται για τον Λούκα Ντόνσιτς, το next big thing της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το Yahoo! Sports παρουσίασε τη λίστα των υποψηφίων για το Νο.1 στο Draft του 2018, και ανάμεσα τους βρίσκεται και ο Σλοβένος γκαρντ των Μαδριλένων. Η γνωστή ιστοσελίδα αναφέρει: “Ο Ντόντσιτς έδειξε πόσο μπροστά είναι σε σχέση με την ηλικία του, σκοράροντας 17 πόντους σε 19 λεπτά με 5/6 σουτ εντός πεδιάς. Η Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωσε ένα σημαντικό buyout το 2012 για να διασφαλίσει τα δικαιώματα του 12άχρονου Ντόντσιτς από την ομάδα που αγωνιζόταν στη Σλοβενία (σ.σ. την Ολίμπια Λιουμπλιάνα), γνωρίζοντας καλά τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Ο μοναδικός που είχε θέση στο rotation ομάδας EuroLeague σε αυτή την ηλικία ήταν ο Ρίκι Ρούμπιο, το 2007″.

Ακόμη δύο ονόματα που “παίζουν” δυνατά για την πρωτιά είναι οι Τζος Τζάκσον (19 ετών, σμολ φόργουορντ, Κάνσας) και Τζος Κόλινς (19 ετών, φόργουορντ – σέντερ, Ουέικ Φόρεστ). Το μόνο που μένει είναι να φτάσουμε στο 2018 και να δούμε αν θα πετύχει ο 17χρονος Ευρωπαίος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…