Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Σφαιρόπουλος: “Οι απουσίες μας ενώνουν”

Σφαιρόπουλος: “Οι απουσίες μας ενώνουν”

giannis sfairopoulos 1

giannis sfairopoulos-1Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Καζάν εναντίον της Ούνικς (02/02, ΕΡΤ, 18:00), για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να μιλάει για την αναμέτρηση με την ομάδα από τη Ρωσία.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε, μεταξύ άλλων, πως οι πολλές απουσίες (Σπανούλης, Γιανγκ, Λοτζέσκι) ενώνουν την ομάδα και την κάνουν ακόμα πιο δυνατή.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:
“Σίγουρα έχουμε απουσίες, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Έχω πει πολλές φορές ότι έχω εμπιστοσύνη σε όλο το υλικό, έχουμε καλούς παίκτες, παίκτες που μπορούν να καλύψουν όλα τα κενά και πηγαίνουμε να παλέψουμε όπως θα πηγαίναμε και εάν ήμασταν πλήρεις. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι.

Το Καζάν στην έδρα του είναι πολύ δυνατό, είναι ομάδα έδρας. Προέρχεται από νίκη στην έδρα του, επομένως πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να κάνουμε το πλάνο μας, να παίξουμε σε άμυνα και επίθεση όπως θέλουμε και να πάρουμε τη νίκη.”

Σε ερώτηση για το εάν η Ούνικς, που δείχνει εκτός στόχων, είναι ακόμη πιο επικίνδυνη:
“Δεν έχουν πίεση αποτελεσμάτων, παίζουν ελεύθερα γιατί δεν έχουν να χάσουν κάτι και έχουν έξτρα κίνητρο γιατί πάντα όταν παίζεις με μια καλύτερη ομάδα θες να την κερδίσεις.”

Όσο για το εάν οι απουσίες φέρνουν πίεση στον Ολυμπιακό:
“Eμείς δεν έχουμε καθόλου πίεση, να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Οι απουσίες μας ενώνουν, δεν μας φέρνουν πίεση, μας κάνουν πιο δυνατούς. Τελευταίες ημέρες είχαμε δυσκολία ακόμη και στις προπονήσεις.”

Για τα τελευταία δέκα παιχνίδια:
“Το έχω πει αυτό, όσο περνάει ο καιρός, κάθε παιχνίδι είναι και πιο σημαντικό από το προηγούμενο και όσο προχωράς προς το τέλος, κάθε νίκη είναι και μια κατάκτηση.”

Συνολικά 12 ματς του NBA τα ξημερώματα της Πέμπτης (στο πρόγραμμα και η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Μπακς που θα παίξουν κόντρα στους Τζαζ). Ολα τα παιχνίδια με Live Streaming και τις υψηλότερες αποδόσεις της αγοράς στην 2winbet.gr!

Ακόμα, ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε:
“Αν συνυπολογίσουμε και σκεφτούμε μήπως ερχόμασταν με ταξί. Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Κάθε ομάδα περνάει δύσκολες καταστάσεις. Πρέπει να δείχνεις χαρακτήρα, να κοιτάς μπροστά και τι μπορείς να κάνεις στο παρκέ. Να μην κοιτάς τι σου φέρνει κακή ενέργεια και αρνητισμό. Πάμε να δείξουμε χαρακτήρα μέσα στο παρκέ.

Ο καθένας θα δώσει ό,τι έχει και δεν έχει, μέχρι την τελευταία σταγόνα ενέργειας. Δεν υπάρχει περιθώριο να φυλάξεις ενέργεια, ούτε τίποτα. Είμαστε δέκα άτομα και πάμε να τα δώσουμε όλα μέσα στο παρκέ. Κοιτάξτε, δεδομένων των συνθηκών, δεν κοιτάζουμε την άλλη ομάδα, αλλά τη δική μας. Το τι κάνουμε εμείς μέσα στο παρκέ και όχι τον αντίπαλο. Αυτό κάνουμε πάντα, κοιτάζουμε πως θα παίξουμε εμείς σωστά και πως θα ακολουθήσουμε το πλάνο μας, και όχι τι κάνουν οι αντίπαλοι.

Έχουμε ένα καλό ως ομάδα, ξέρουμε πότε πρέπει να αντιδράσουμε, δεν παίζουμε με το “πρέπει”, κοιτάζουμε τη δουλειά μας και να την κάνουμε όσο πιο σωστά γίνεται. Μέσα από αυτό το κομμάτι της συγκέντρωσης και της ομαδικότητας βγαίνει η δουλειά στο παρκέ. Ναι, έχουμε χάσει από τις τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας, αλλά τι να σχολιάσουμε; Μπορεί να είναι από τις τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας, αλλά είμαστε στην Ευρωλίγκα, σε ένα πρωτάθλημα ίσο για όλους με πολύ ποιοτικές ομάδες. Δεν υπάρχουν σημαντικότερες νίκες και ήττες που πονάνε περισσότερο.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…