Κεντρική NBA Πρωταγωνιστής ο Γουέστμπρουκ, νίκες για Ράπτορς και Σέλτικς (vids)

Πρωταγωνιστής ο Γουέστμπρουκ, νίκες για Ράπτορς και Σέλτικς (vids)

russell westbrook thunder

russell-westbrook-thunderΜε τον Ράσελ Γουέστμπρουκ να σημειώνει 42 πόντους και να μοιράζει 8 ασίστ, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ αγκομάχησαν αλλά τελικά έκαμψαν την αντίσταση των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με 105-99. Ο “Westbeast” έβαλε τους 18 από τους τελευταίους 20 πόντους της ομάδας του, με το Πόρτλαντ να αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πικ-εν-ρολ των γηπεδούχων, καθώς ο Γουέστμπρουκ έβρισκε όλο τον χώρο και τον χρόνο, ώστε να εκτελέσει πίσω από το σκριν, από μέση και μακρινή απόσταση.

Οι Μπλέιζερς έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 46-52, παίζοντας καλή άμυνα, πράγμα σπάνιο για αυτούς. Οι Θάντερ έβρισκαν πόντους είτε στο τρανζίσιον, είτε κάτω από το καλάθι όμως τα τρίποντα (4/18 συνολικά) αποτελούσαν “πληγή” καθ’όλη τη διάρκεια του ματς. Παρά την εκτελεστική “μαγεία” του Ντέιμιαν Λίλαρντ (29 πόντοι, με 4/9 τρίποντα) και τη συνεισφορά των ΜακΚόλουμ (19 πόντοι) και Πλάμλι (13 πόντοι), η αυτοδυναμία στα επιθετικά ριμπάουντ (17) και η σπουδαία εμφάνιση του Βίκτορ Ολαντίπο, με 24 πόντους και 13 ριμπάουντ (ρεκόρ καριέρας) ανέτρεψαν τα δεδομένα. Σε συνδυασμό με την “έκρηξη” του Γουέστμπρουκ, η νίκη ήρθε φυσιολογικά για την Οκλαχόμα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UrUVerPGdbw]

Στον απόηχο του τελευταίου παιχνιδιού του Πολ Πιρς στην αγαπημένη του Βοστόνη, οι Σέλτικς επιβλήθηκαν των Λος Άντζελες Κλίπερς με 107-102, αν και καρδιοχτύπησαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι “κέλτες” διατήρησαν σταθερό προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τους Κλίπερς να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τον πλουραλισμό και την ποικιλία συστημάτων της ομάδας του Μπραντ Στίβενς. Κορυφαίος ήταν για πολλοστή φορά ο Αϊζέια Τόμας, με τον δαιμόνιο πλέι-μέικερ να σταματά στους 28 πόντους, μαζί με 8 ασίστ.

7 εκ των 10 παικτών που αγωνίστηκαν από τους Σέλτικς είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με την απόσταση των δύο ομάδων να φθάνει μέχρι τους 18 (81-63). Στα τελευταία λεπτά, οι Κλίπερς βάλθηκαν να “τρελάνουν” τον μπασκετικό πλανήτη καθώς, με μπροστάρηδες τους Γκρίφιν και Κρόφορντ (23 πόντοι έκαστος) μείωσαν έως τους 4 πόντους, 30” για τη λήξη αλλά με την κατάλληλη συντήρηση, οι Σέλτικς ολοκλήρωσαν τον αγώνα δίχως προβλήματα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2XBuES_OuvM]

Τέλος, οι Τορόντο Ράπτορς δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα, νικώντας τους Μπρούκλιν Νετς με 95-103. Ο Κάιλ Λάουρι σημείωσε τριπλ-νταμπλ, με 15 πόντους, 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ ενώ ο Γιόνας Βαλαντσιούνας αποτέλεσε τον “πύργο” κάτω από το καλάθι, με 22 πόντους και 5 ριμπάουντ. Ακόμη, ο Τέρενς Ρος έκανε εξαιρετική δουλειά, φέρνοντας άμεσο σκοράρισμα από τον πάγκο, με 17 πόντους και 3/4 τρίποντα.

Στον αντίποδα, ο Μπρουκ Λόπεζ σταμάτησε στους 20 πόντους, δίχως πολύ καλά ποσοστά (6/17 σουτ) ενώ οι υπέροχες εκτελέσεις του Σον Κιλπάτρικ (5/9 τρίποντα) δεν ήταν αρκετές για τη, μακράν, χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος (ρεκόρ 9-42).

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=bfuhHUuGDnA]

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας (5/2)

  • Τορόντο Ράπτορς – Μπρούκλιν Νετς 103-95 (Βαλαντσιούνας 22, Λάουρι 15 [11 ριμπάουντ, 11 ασίστ] / Λόπεζ 20, Κιλπάτρικ 15)
  • Λος Άντζελες Κλίπερς – Μπόστον Σέλτικς 102-107 (Γκρίφιν 23, Κρόφορντ 23 / Τόμας 28, Χόρφορντ 15)
  • Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 99-105 (Λίλαρντ 29, ΜακΚόλουμ 19 / Γουέστμπρουκ 42, Ολαντίπο 24 [13 ριμπάουντ)
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…