Κεντρική Basket League Αγώνες Προμηθέας Πατρών – Κολοσσός 78-68

Προμηθέας Πατρών – Κολοσσός 78-68

vaggelis aggelou pagkos promitheas patras

vaggelis-aggelou-pagkos-promitheas-patras

Εύκολη νίκη με 78-68 πήρε o Προμηθέας Πατρών κόντρα στον Κολοσσό για τη 16η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League και παράλληλα βαθμολογική “ανάσα” ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου ήταν ναι μεν ανταγωνιστική στα πρώτα 20 λεπτά, ωστόσο πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, οι νεοφώτιστοι κατάφεραν να φτάσουν εκ του ασφαλούς στην έκτη τους φετινή νίκη.

Βέβαια, τα άσχημα νέα για τους φιλοξενούμενους του Άρη Λυκογιάννη δεν άργησαν να έρθουν, με το σημείο αναφοράς των “θαλασσί”, Τρέβορ Ρέλεφορντ, να τραυματίζεται στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και να μην επιστρέφει στο παρκέ, κάτι το οποίο άλλαξε εντελώς τα δεδομένα του αγώνα.

Ο Κολοσσός μπήκε ανώτερος με το τζάμπολ του αγώνα, όταν ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με 5 δικούς του πόντους έβαλε μπροστά το σύνολο της Ρόδου, ωστόσο τα

Οι δύο ομάδες πήγαιναν “χέρι χέρι” για τα επόμενα λεπτά ενώ σκόραραν με το… σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει στο 9-10 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο Προμηθέας έκανε το ξέσπασμά του και χάρη σε καλάθια των Παπαντωνίου και Γκίκα, ήταν η σειρά του να πάρει “κεφάλι” στο σκορ με 5 πόντους (17-12). Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη μπορεί να μην εντυπωσίαζαν μέχρι εκείνο το σημείο, ωστόσο με ένα επιμέρους σκορ 11-2, πέρασαν μπροστά στο σκορ, έως και τη λήξη του πρώτου μέρος (32-33).

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Προμηθέας δια χειρός Μπλάσινγκεϊμ κι όντας εκπληκτικός στα αμυντικά του καθήκοντ,α βρέθηκε στο +12 (50-38), κρατώντας διαφορά  ασφαλείας ακόμα και 10 λεπτά πριν από το φινάλε.

Η τελευταία περίοδος αποδείχτηκε καθαρά και μόνο διαδικαστικού χαρακτήρα. Η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +19 (67-48) με τους παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου να υπερασπίζονται εύκολα την έδρα τους και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο εκτός έδρας παιχνίδι της επόμενης Κυριακής με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Τα δεκάλεπτα: 9-10, 32-33, 58-45, 78-68.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Αγγέλου): Μπλάσινγκεϊμ 21 (2), Πέττας, Φαγέ 8, Ντίκερσον 5, Μουρ 9 (1), Παπαντωνίου 4, Γκίκας 18 (4), Γερομιχαλός 4, Τζόουνς 8 (1), Τόντιτς 1.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Ρέντικ 7, Σαλούστρος 7, Ρέλεφορντ, Βασιλόπουλος 6, Χολ 5 (1), Τσούκου 16 (3), Γεωργαλλής 6 (2), Αχόνεν 4 (1), Παπαδάκης 17 (5).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…