Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ομάδα παντός καιρού

Ομάδα παντός καιρού

green eric johnson unics kazan

green-eric-johnson-unics-kazan

Γιώργος ΚογκαλίδηςΟ Ολυμπιακός πήγε στο Καζάν αποδεκατισμένος. Δίχως τον φυσικό του ηγέτη (Βασίλη Σπανούλη), δίχως τον παίκτη που έχει το εύκολο καλάθι (Ματ Λοτζέσκι), δίχως τον έναν εκ των τριών σέντερ (Πάτρικ Γιανγκ), με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να έχει πρόβλημα στη μέση, τους Γιώργο Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρη να ξεπερνούν τους πρόσφατους τραυματισμούς του. Με δέκα παίκτες, εκ των οποίων στην ουσία έπαιξαν οι εννέα.

Ήταν το δυσκολότερο τεστ; Πρόδηλα ΟΧΙ. Από την άλλη, όμως, είναι νωπές οι μνήμες από το Μιλάνο, αφήστε που στη φετινή Ευρωλίγκα δεν υπάρχουν αγώνες, τους οποίους θα κερδίσεις με τη φανέλα. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν νίκησαν μόνο την Ούνικς. Απέδειξαν ότι τίποτα δεν γίνεται στην τύχη.

Σε μια ομάδα που έχει καταταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, το προπονητικό και το γυμναστικό πρόγραμμα δουλεύουν σωστά και αποδίδουν καρπούς. Το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες (μηδενός εξαιρουμένου) είναι έτοιμοι και αθλητικά, και ψυχολογικά, αποτελεί επιτυχία του προπονητικού τιμ.

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα συνόλου και το αποδεικνύει καθημερινά. Είναι αυτονόητο πως όσο υπάρχει Σπανούλης θα είναι το πρώτο βιολί, είναι αυτονόητο πως υπάρχουν ρόλοι, όμως δείτε πώς βγαίνει ο Μάντζαρης μπροστά, πώς κερδίζει τον χώρο του ο Κώστας Παπανικολάου, πώς μετέχει ο Δημήτρης Αγραβάνης, ακόμα και πώς ο Ντομινίκ Ουότερς… ξεθαρρεύει. Κυρίως πώς αγωνίστηκε σήμερα ο Έρικ Γκριν.

Είναι εμφανής η βελτίωση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, όχι μόνο στη σημερινή αναμέτρηση. Ο Σέρβος βγαίνει και διαδραματίζει ρόλο. Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει πετύχει κάτι που ελάχιστες ομάδες της Ευρωλίγκας το έχουν καταφέρει: Να παίρνει κάτι απ’ όλους. Και -κακά τα ψέματα- δεν είναι όλοι παίκτες πρώτης γραμμής, δεν κάνουν όλοι όλα.

Η νίκη επί της Ούνικς έχει περιορισμένη σημασία κι έκταση, όμως οι ειδικές συνθήκες τη μεγιστοποιούν κι αναδεικνύουν την υγεία που εκπέμπουν οι “ερυθρόλευκοι“. Πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει, αμέσως μετά από μια ήττα από τον “αιώνιοαντίπαλο, που -όπως και να το κάνεις- επηρεάζει.

Ο Ολυμπιακός κρατιέται στην πρώτη σειρά των ομάδων, που δίνουν τη μάχη όχι για την είσοδο στα πλέι οφ, αλλά για την πρώτη τετράδα και το κάνει με πειστικό τρόπο, αποδεικνύοντας πως είναι ομάδα παντός καιρού

kogas1010gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…