Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – Άρης 69-55

Ολυμπιακός – Άρης 69-55

olympiakos aris 1

olympiakos-arisΟ Ολυμπιακός πέρασε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στον Άρη, επικρατώντας με 69-55 σε παιχνίδι για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League και έκανε το 2 στα 2 κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τον Ιωάννη Παπαπέτρου να αποχωρεί τραυματίας για τα αποδυτήρια, μετά από ένα χτύπημα που δέχθηκε πάνω στη διεκδίκηση ενός ριμπάουντ. Οι πρώτες εκτιμήσεις από το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού κάνουν λόγο για κάκωση και απουσία περίπου 4-5 ημερών από τις προπονήσεις.

Κορυφαίος για τους νικητές αναδείχθηκε ο Έρικ Γκριν που σημείωσε 14 πόντους (12 στο πρώτο ημίχρονο), με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να προσθέτει με τη σειρά του άλλους 11. Για τον Άρη ο Βασίλης Καββαδάς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους, ενώ οι Κάμινγκς και Τζένκινς πρόσθεσαν από 12 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Οι “ερυθρόλευκοι”, που αγωνίστηκαν χωρίς τους Βασίλη Σπανούλη και Πάτρικ Γιανγκ έφτασαν τις 17 νίκες και παραμένουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο Άρης που έκανε περισσότερο συντήρηση δυνάμεων για τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, υποχώρησε στο 10-8.

Ισορροπημένο το παιχνίδι στο πρώτο πεντάλεπτο με τις δύο ομάδες να μένουν στην ισοπαλία (9-9). Ο Έρικ Γκριν πήρε το “όπλο” του και Ολυμπιακός ξέφυγε για πρώτη φορά με 8 πόντους (17-9). Οι “κιτρινόμαυροι” έδειχναν νευρικοί παρέμειναν στους 9 πόντους μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (20-9).

Με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι ανέβασαν το προβάδισμα τους στο +13 (22-9). Ο Ζάρας ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ξεκόλλησε την ομάδα του από τους 9 πόντους (22-12) και στη συνέχεια ο Γιάνκοβιτς και αυτός με τρίποντο μείωσε σε 22-15, αναγκάζοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. O Άρης συνέχισε να πιέζει και μείωσε ακόμα περισσότερο (22-19), τρέχοντας ένα σερί 10-0. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τρίποντο ήρθε για να ξεκολλήσει την ομάδα του από του 22 πόντους (25-19), καθώς ο Ολυμπιακός είχε να σκοράρει για περίπου 5 λεπτά.

Mετά το τρίποντο του Μάντζαρη, με ένα ξέσπασμα οι “ερυθρόλευκοι” ανέβασαν τη διαφορά γρήγορα στους 12 (31-19). Στα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε “στροφές” και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 19 πόντων (40-21).

Mπαίνοντας στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας που είχαν από το πρώτο μέρος για περίπου 7 λεπτά. Με ένα σερί 12-0 ο Άρης μείωσε σε 48-39, αναγκάζοντας τους αντιπάλους του να καλέσουν εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι πρωταθλητές Ελλάδος με ένα μικρό ξέσπασμα στο τελευταίο λεπτό, ολοκλήρωσαν στο +13 (54-41) την τρίτη περίοδο.

Mπαίνοντας στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας που είχαν από το πρώτο μέρος για περίπου 7 λεπτά. Με ένα σερί 12-0 ο Άρης μείωσε σε 48-39 αναγκάζοντας τον προπονητή του Ολυμπιακού να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ για να ηρεμήσει τους παίκτες του. Οι πρωταθλητές Ελλάδος με ένα μικρό ξέσπασμα στο τελευταίο λεπτό, ολοκλήρωσαν στο +13 (54-41) την τρίτη περίοδο.

Η τελευταία περίοδος είχε πιο πολύ διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να προπορεύονται με τη διαφορά να παραμένει σε διψήφιο νούμερο. Τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα, η διαφορά ανέβηκε στο +15 (65-50) για το Ολυμπιακό και πλέον το “νερό είχε μπει στο αυλάκι”. Το τέλος βρήκε τους Πειραιώτες νικητές με 69-55.

Τα δεκάλεπτα: 20-9, 40-21, 54-41, 69-55.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 14 (2), Μπιρτς 2, Ουότερς 2, Παπαπέτρου 3, Αγραβάνης 4, Μιλουτίνοφ 9, Πρίντεζης 9 (2), Παπανικολάου 9 (2), Μάντζαρης 11 (2), Λοτζέσκι 4, Αθηναίου 2, Τολιόπουλος.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Τζένκινς 10 (2), Κάμινγκς 12 (2), Γιάνκοβιτς 9 (1), Καββαδάς 13, Ντραγκίσεβιτς , Φλιώνης, Ζάρας 5 (1), Μούρτος, Τζάκσον 4, Γκόρντον 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…