Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Ο πολύτιμος Κώττας!

Ο πολύτιμος Κώττας!

kwttas

kwttas

Ο Θωμάς Κώττας αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ τον περασμένο καλοκαίρι, μιας και δεν έβρισκε τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμούσε στην ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου. Ο 20χρονος διεθνής Έλληνας σέντερ, όπως ήταν φυσικό, δεν άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με το Ρέθυμνο.

Ο χρόνος συμμετοχής του αυξήθηκε σημαντικά στην κρητική ομάδα, με τον – ύψους 2,06 – σέντερ να βρίσκει τον χώρο και χρόνο να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Ένα πρόβλημα στους κοιλιακούς τον ανάγκασε να περάσει το κατώφλι του χειρουργείου τον Δεκέμβριο, ωστόσο ο Κώττας δεν πτοήθηκε και ύστερα από ένα μήνα επέστρεψε στη δράση. Στα πρώτα του τέσσερα παιχνίδια μετά τον τραυματισμό, δεν κατάφερε να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του, όντας επηρεασμένος από τον αποχή από τα παρκέ.

Κόντρα στην ΑΕΚ, όμως, αποτέλεσε τον παίκτη-κλειδί της σπουδαίας νίκης του Ρεθύμνου. Ο Φιτζπάτρικ ήταν με διαφορά ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, με τον Κώττα και τον Χριστοδούλου να τον ακολουθούν σε απόδοση.

Ο Έλληνας σέντερ μέτρησε 8 πόντους (3/5 βολές, 1/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο), όλους στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ είχε ακόμα 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο και 6 κερδισμένα φάουλ σε 18 λεπτά συμμετοχής. Πρόκειται για τη με διαφορά καλύτερη εμφάνιση του με τη φανέλα του Ρεθύμνου και για μία από τις καλύτερες του στη Basket League. Η κορυφαία του εμφάνιση, πάντως, ήταν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο περσινό παιχνίδι με την Καβάλα, όταν κι είχε μετρήσει 15 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Στα αξιοσημείωτα, το τρίποντο που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ. Πρόκειται για το πρώτο σουτ πίσω από την γραμμή των 6,75 που δοκίμασε ο Θωμάς Κώττας στην καριέρα του στα μεγάλα σαλόνια. Έστω και με περιπέτεια, βρήκε τον στόχο, δίνοντας έξτρα ώθηση στους Κρητικούς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…