Κεντρική NBA Ο “μάγος” Γιόκιτς “σαγήνευσε” το Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν (vid)
NBA

Ο “μάγος” Γιόκιτς “σαγήνευσε” το Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν (vid)

jokic

jokic

“Άστραψε” και “βρόντηξε” ο Νίκολα Γιόκιτς στο χθεσινό παιχνίδι των Νάγκετς εναντίον των Νιου Γιορκ Νικς. Χάρη στην απαράμιλλη φινέτσα, η οποία διακρίνει το παιχνίδι του αλλά και στα καταπληκτικά τελειώματά του κοντά στο καλάθι, ο 22χρονος Σέρβος σημείωσε νέο ρεκόρ καριέρας με 40 πόντους(!), οδηγώντας εκ του ασφαλούς το Ντένβερ στην ασφαλή “απόδραση” από τη Νέα Υόρκη και αφήνοντας το Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν με ανοικτό το στόμα!

Με 15/20 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 4/5 βολές, ο Γιόκιτς κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια. Σκόραρε κατά κύριο λόγο “ρολάροντας” μετά το πικ-εν-ρολ, ποστάροντας ή με drives από την κορυφή. Επικράτησε κατά κράτος του συνομηλίκου του, Κρίσταπς Πορζίνγκις και εξέθεσε την αδύναμη άμυνα των Νικς. Πρόκειται σίγουρα για ένα από τα φαβορί σε ό,τι αφορά το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της χρονιάς, με τους Νάγκετς να διαθέτουν την κορυφαία επίθεση στο NBA, από τότε που ο Γιόκιτς μετατέθηκε στην αρχική πεντάδα! (και τη χειρότερη άμυνα φυσικά).

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xd3hV1fhDqw]

Οι 40 πόντοι του Γιόκιτς ήταν οι 2οι περισσότεροι που έχει σημειώσει παίκτης των Νάγκετς μέσα στη Νέα Υόρκη, μετά τους 41 του Ντέιβιντ Τόμπσον, τη σεζόν 1977-78! Είναι ξεκάθαρο πως ο νεαρός αλλά θαυματουργός Σέρβος έχει παραλάβει τα “κλειδιά” της ομάδας από τον προπονητή, Μάικ Μαλόουν και είναι ο ηγέτης, στην προσπάθεια των “σβόλων” να καταλάβουν την υπερπολύτιμη 8η θέση, που οδηγεί στα πλέι-οφς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…