Κεντρική Basket League Άρης “Σχεδιάζουμε πολυμορφικό κέντρο αξίας πάνω από 1 δις ευρώ!”

“Σχεδιάζουμε πολυμορφικό κέντρο αξίας πάνω από 1 δις ευρώ!”

aris-nikos-laskaris-1Στην τηλεοπτική εκπομπή “η Δίκη στον ΣΚΑΪ” φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης. Μίλησε μεταξύ άλλων για την υπόθεση που έχει να κάνει με μια απόφαση ασφαλιστικών μέτρων για την κατάσχεση της περιουσίας του ίδιου αλλά και της συζύγου του. Είχε στραφεί ένας Λετονός πολίτης εναντίον του Λάσκαρη για μια υπόθεση χρυσού και η -δικαστική- απόφαση μιλά για κατάσχεση 60 εκ. ευρώ. Ο ισχυρός άνδρας της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ έκανε λόγο για εκβιασμό σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα (την κατάσχεση 60 εκ. ευρώ), τόνισε πως δεν δημιουργείται πρόβλημα στον Άρη και αποκάλυψε πως υπάρχει πλάνο για δημιουργία πολυμορφικού αθλητικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη, αξίας πάνω από 1 δις ευρώ!

Συγκεκριμένα είπε:

Για το αν είναι κατασχεμένες οι μετοχές του Άρη: “Οχι. Γνωρίζετε επιχειρηματίες που να μην έχουν κάποια επαγγελματική διένεξη; Πιστεύω πως όχι, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Είναι ένας εκβιασμός που έχει ως βάση τον διασυρμό της δημόσιας εικόνα μας ώστε να πάρουν κάποια χρήματα οι αντίδικοι που δεν τους ανήκουν ουσιαστικά. Τα ασφαλιστικά μέτρα είναι μια μη τελεσίδικη εκτελεστή απόφαση. Μιλάμε ουσιαστικά για απλή απαγόρευση μεταβίβαση περιουσίας και των μετοχών του Άρη που είναι μέρος της περουσίας μου στην Ελλάδα. Είναι σχετικό αυτό το τελευταίο γιατί έχει χρέη (ο Άρης) και μιλάμε για μείον. Για μένα έχει βέβαια αξία, όπως και όλους τους Αρειανούς γιατί μιλάμε για την ΚΑΕ”.

Ο Aντετοκούνμπο μετά τους 28 πόντους του κόντρα στους Σανς, έχει μπροστά του τον αγώνα Καβαλίερς-Μπακς. Η 2winbet.gr θα προσφέρει το ματς στους πελάτες της με LIVE STREAMING, όπως και όλα του ΝΒΑ με τις καλύτερες αποδόσεις!

Για την μήνυση του Λετονού: “Δεν έχω καμιά απολύτως σχέση. Μέσω του συζύγου μου αυτοί οι κύριοι έβγαλαν αρκετά χρήματα. Κάποια στιγμή αυτά δεν τους έφταναν. Είδαν ότι εμείς κάναμε άλλα πράγματα που αυτοί δεν είχαν μερίδιο. Κάποιοι σύμβουλοι τους πλησίασαν και τους είπαν ότι μπορούν να βγάλουν πολλά χρήματα. Γι’ αυτό τα έκαναν αυτά. Αυτά ξεκίνησαν πριν έναν χρόνο. Εγω το έμαθα πριν 9-10 μήνες. Δεν έχω σχέση καν με το συγκεκριμένο πρότζεκτ”.

Για το ότι χρωστάει 1.000.000 ευρώ στην Ελβετία: “Δεν ισχύει. Αυτό το λένε οι αντίδικοι, δεν χρωστάμε στην Ελβετία και αυτό είναι εύκολο να το βρει κάποιος. Τώρα για ποιον λόγο δεν έκανε τον έλεγχο ο δικαστής, εμένα που είπανε ότι σε αυτή την φάση δεν μπαίνουν στις λεπτομέρειες οι δικαστές. Ουσιαστικά ζητούσαν 100.000.000 ευρώ, τους κατέβασε στα 60 εκ. ευρώ γιατί ήταν εντελώς παράλογο. Αν τολμήσουν να κάνουν αγωγή στην Ελλάδα, θα το αποδείξουμε. Δεν έχει σχέση αυτό με την Ελλάδα. Εμείς κινηθήκαμε εκεί που έπρεπε, κινήθηκε η σύζυγός μου. Βασικά εγώ δεν έχω καμιά απολύτως σχέση”.

Για τα χρήματα στην ΚΑΕ Άρης: “Είναι δικά μου. Τώρα τι θέματα έχει η σύζυγός μου, είναι δικό της θέμα”.

Για το ότι κινήθηκαν δικαστικά εναντίον του στην Ελλάδα: “Εδώ στην Ελλάδα η συζυγός μου δεν έχει περιουσία και εμένα στην Ελλάδα η μεγαλύτερή μου περιουσία είναι ο Άρης. Εχουμε πολλαπλάσια χρήματα στο εξωτερικό. Είναι εκβιασμός λόγω της δημόσιας εικόνας μας και λόγω Άρη. Εγώ δεν έχω καμιά σχέση. Δεν ρώτησαν ποιανού ήταν τα χρήματα που στάλθηκαν, δεν μου επιτρέπεται να μπω σε αυτά… Εχω εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Τα άτομα αυτά δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα, η σύζυγός μου δεν έχει σχέση με Ελλάδα. Χρησιμοποιούν έναν νόμο που ουσιαστικά αν ένας είναι κάτοικος άλλης χώρας, μπορούν να κινηθούν και σε αυτή την χώρα”.

Για το αν υπάρχει πρόβλημα με τον Άρη και αν οι παίκτες θα μείνουν… απλήρωτοι, απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε: “Αυτές οι δήθεν απαιτήσεις μας έχουν δημιουργήσει κάποιες ενοχλήσεις. Εχουμε πολλαπλάσια χρήματα από αυτά, δεν είναι θέμα τα 60 εκ. ευρώ… Ευτυχώς έχω γεννηθεί και έχω βγάλει χρήματα στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα μόνο φέρνω χρήματα. Κρίμα που η δικαιοσύνη δεν έψαξε κάποια πράγματα παραπάνω. Εχουμε κάνει και μήνυση εναντίον τους (τους αντίδικους) για εκβιασμό. Δεν θέλαμε να πάρει το θέμα έκταση στην Ελλάδα. Ετσι κι αλλιώς αυτό δεν θα κριθεί στην Ελλάδα. Η μόνη μου σχέση στην Ελλάδα είναι ο Άρης”.

Για την σχέση του με τον Άρη: “Είμαι μεγάλος φαν του μπάσκετ. Βλέπω αγώνες. Οταν ενημερωθήκαμε ότι ο Άρης έχει οικονομικό πρόβλημα γιατί θα έπεφτε Β’ Εθνική, πήραμε μια σύντομη απόφαση να πάρουμε την ομάδα. Ισως να μην ξέραμε που μπαίναμε. Εχουμε μεγάλα πλάνα για τον Άρη μας. Να ξανακάνουμε τη Θεσαλονίκη πρωτεύουσα του μπάσκετ. Εχουμε πλάνα με ένα πολυμορφικό κέντρο, όχι μόνο αθλητικό και θα είναι στη Θεσσαλονίκη”.

“Ζήστε” τα ματς του Άρη στο “Μονοπόλυο” (Γρηγορίου Λαμπράκη 193/Θεσσαλονίκη) το οποίο έχει γίνει ο αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών καθώς ξέρουν πως εκεί θα βρουν ό,τι ψάχνουν για να περάσουν όμορφα!

Για το πολυμορφικό αθλητικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη: “Προτιμώ να μιλάω όταν πέσουν οι υπογραφές, Μιλάμε για ένα έργο αξίας πάνω από 1 δις ευρώ. Γι’ αυτό αυτά που λέμε για 60 εκ. ευρώ εδώ στην Ελλάδα, δεν έχουν σχέση με τις οικονομικές μας δυνατότητες. Αυτό το έργο θα δημιουργήσει πάνω από 1000 θέσεις εργασίας και θα κάνει την Θεσσαλονίκη κέντρο των Βαλκανίων. Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις. Το θέμα είναι πώς αργούμε σε αδειοδοτήσεις στην Ελλάδα. Θα προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις όταν θα έχουμε υπογεγραμμένες τις άδειες. Οι δημοσιογράφοι θέλουν οράματα και το καταλαβαίνω αυτό.

Από την άλλη σαν επιχειρηματίας, δεν θέλεις να βάλεις εμπόδια σε αυτά που θα κάνεις. Οσο πιο πολλές πληροφορίες δίνεις, δίνεις την ευκαιρία σε άλλα άτομα να σου σταθούν εμπόδιο. Αν θυμάστε όταν πήραμε τις μετοχές του Άρη, πρώτα πληρώσαμε και μετά βγάλαμε την ανακοίνωση. Συνεργαζόμαστε με ένα γκρουπ που έχει στήσει πάνω από 200 γήπεδα. Δεν είναι το πρώτο τους έργο. Θέλουμε να συνδυάσουμε και επιχειρηματικές μας δραστηριότητες. Θέλω να φέρω κάποια πράγματα στη Θεσσαλονίκη. Αυτό που θα φτιάξουμε και προετοιμάζουμε, δεν απευθύνεται μόνο στη Θεσσαλονίκη, δεν απευθύνεται μόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών τομέων σε έναν χώρο”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…