Κεντρική Basket League Άρης Ντέρμπι που κρίθηκαν με… νικητήρια καλάθια (vids)

Ντέρμπι που κρίθηκαν με… νικητήρια καλάθια (vids)

derby

derbyΠάντα οι “μάχες” του ΠΑΟΚ με τον Άρη “τραβούν” το ενδιαφέρον… Πρόκειται άλλωστε για δύο μεγάλες και ιστορικές ομάδες που παλαιότερα “πάλευαν” για τίτλους (πρωτάθλημα), κάτι βέβαια που δεν γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια αλλά τα μεταξύ τους παιχνίδια δεν παύουν να “μαγνητίζουν” τον φίλαθλο κόσμο.

Στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο “αιωνίων” υπάρχουν ματς που ο όρος “ντέρμπι” “χάθηκε” καθώς ο ΠΑΟΚ ή ο Άρης έφτασε σε νίκες με μεγάλες διαφορές, υπάρχουν παιχνίδια που στα τελευταία λεπτά κάποια από τις δύο ομάδες δείχνοντας… περισσότερη ψυχραιμία κατάφερε να “αρπάξει” το θετικό αποτέλεσμα, υπάρχουν και ματς που κρίθηκαν με νικητήρια καλάθια. Σε αυτό το τελευταίο θα σταθούμε και θα θυμηθούμε (με την βοήθεια videos) τρία θετικά αποτελέσματα από τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

“Μονοπόλυο”, ο χώρος που μπορείς να δεις… όλους τους αγώνες και που σου προσφέρει τα πάντα! Το Σάββατο παρακολούθησε το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης!

H “βόμβα” του Μπάνε!

Αν υπάρχει ένα νικητήριο καλάθι που… σίγουρα δεν ξεχνούν οι οπαδοί του “Δικεφάλου” αναφορικά με τα ντέρμπι κόντρα στους “κίτρινους”, αυτό ήταν η τρίποντη “βόμβα” του Μπάνε Πρέλεβιτς την σεζόν 1991-92, μια αγωνιστική χρονιά που ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα. Το ματς είχε οδηγηθεί στην παράταση, στο 96-96 ο Ντούσαν Ιβκοβιτς έδωσε οδηγίες για το πώς θα εκδηλωθεί η επίθεση με τα πλάνα να… αλλάζουν κατά την διάρκεια του τάιμ άουτ καθώς η αρχική εντολή ήταν να γίνει μακρινή πάσα στον Κένεθ Μπάρλοου και τελικά… ανέλαβε δράση ο Πρέλεβιτς. Με τρίποντο του “τίγρη” λίγο μετά το κέντρο του γηπέδου γράφτηκε το τελικό 96-99 με την λήξη του ντέρμπι!

Ψύχραιμος ο Μάρσαλ και… 1-0 στα πλέι οφ

Την σεζόν 2010-11 οι δύο ομάδες “συγκρούστηκαν” στα πλέι οφ με φόντο την κατάκτηση της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος. Το πρώτο ματς έγινε στο “Παλατάκι” και στο τέλος (περίπου 6” πριν την λήξη) “μίλησε” η… ψυχραιμία του Ρόουλ Μάρσαλ για να κερδίσει ο “Δικέφαλος”. Ο Αμερικανός δεν πέτυχε ένα καλάθι για να επικρατήσει ο ΠΑΟΚ αλλά… δύο καλάθια και αυτά ήταν από την γραμμή των βολών. Με το σκορ στο 74-74, ο Μάρσαλ κέρδισε φάουλ, με βολές διαμόρφωσε το 76-74 και έτσι ο “Δικέφαλος” ήταν ο νικητής του ντέρμπι κάνοντας το 1-0 στην σειρά των πλέι οφ.

Καλάθι ο Οντουμ και νίκη-τρίτη θέση για ΠΑΟΚ…

Ξανά οι δύο “αιώνιοι” “μονομάχησαν” για την τρίτη θέση του πρωταθλήματος την σεζόν 2014-15. Στο άδειο λόγω τιμωρίας “σπίτι” του Άρη ο ΠΑΟΚ “έκλεψε” την νίκη με καλάθι του Τζέικ Οντουμ στα 4” πριν το τέλος του αγώνα. Ο Αμερικανός όταν το σκορ ήταν 76-75 υπέρ των “κιτρίνων”, με -δύσκολο- δίποντο “έγραψε” το 76-77 και εν συνεχεία ο Άρης δεν κατάφερε να “αντιδράσει”. Ο “Δικέφαλος” πήρε την νίκη αλλά και την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα (3-1 η σειρά των πλέι οφ) με αυτό το “διπλό”.

“Τρίποντη” “μαχαιριά” από Γιαννάκη σε ΠΑΟΚ!

Την σεζόν 1990-91 και πιο συγκεκριμένα στα πλέι οφ ο Άρης έκανε το 3-2 στις νίκες απέναντι στον ΠΑΟΚ. Το ματς το είχε στα… χέρια του ο “Δικέφαλος” καθώς ήταν μπροστά με 78-83. Ακολούθησε το τρίποντο του Λευτέρη Σούμποτιτς με το οποίο έγινε το 81-83 ενώ ο ΠΑΟΚ κέρδιζε με 81-85 αργότερα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μείωσε σε 83-85, στην συνέχεια έγινε λάθος από πλευράς “Δικεφάλου” και ο Γιαννάκης με τρίποντο στην λήξη έκανε το τελικό 86-85.

Καλάθι και φάουλ του Σέλερς και… πρωτάθλημα για Άρη

Πάλι ανατροπή για τον Άρη στο τελευταίο ματς των πλέι οφ, την σεζόν 1990-91. Ο ΠΑΟΚ ξανά “αυτοκτόνησε” δεδομένου πως ήταν μπροστά με 80-76 στο 1′ πριν το τέλος του αγώνα. Οι “κίτρινοι” έκαναν την αντεπίθεσή τους, μείωσαν σε 78-80 και με καλάθι και φάουλ του Μπραντ Σέλερς λίγο πριν το τέλος του αγώνα (στα 4” πριν την λήξη), “γράφτηκε” το τελικό 81-80 υπέρ του Άρη. Με την νίκη εκείνη, οι “κίτρινοι” κατέκτησαν το πρωτάθλημα (πιάστηκαν στα χέρια οι Πρέλεβιτς και Γκάλης μετά το τέλος του αγώνα και επικράτησε ένταση).

Ριμπάουντ ο Αγγελίδης και δίποντο στην εκπνοή

Την σεζόν 1995-96 με το σκορ να είναι 63-64 υπέρ του ΠΑΟΚ ο Μπάνε Πρέλεβιτς αστόχησε σε λέι απ και η τελευταία επίθεση “πήγε” στα χέρια των παικτών του Άρη. Ο Μιχάλης Μισούνοφ προσπάθησε να δώσει την νίκη στους “κίτρινους”, το σουτ του δεν ήταν εύστοχο, ωστόσο ο Ντίνος Αγγελίδης “μάζεψε” το επιθετικό ριμπάουντ και με την λήξη διαμόρφωσε το 65-64 υπέρ του Άρη.

ΠΑΟΚ ή Άρης ο νικητής στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης; Οι υψηλότερες αποδόσεις της αγοράς είναι στην 2winbet.gr, η οποία προσφέρει πλούσιες στοιχηματικές επιλογές αλλά και LIVE STREAMING στους αγώνες του ΝΒΑ!

Για να είστε διαβασμένοι πριν ποντάρετε, κλικ στο Kolpobet.gr. “Δείχνει” τον δρόμο για το ταμείο!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Αφεντικό και στο L.A οι Νάγκετς, έτοιμοι για δεύτερη σερί «σκούπα»

Οι Νάγκετς κοντά στο να… καθαρίσουν τη σειρά με τους Λέικερς. Οι Νάγκετς ήταν κυρίαρ…