Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Νοιώθω ότι έχω το καθήκον να δώσω πράγματα”

“Νοιώθω ότι έχω το καθήκον να δώσω πράγματα”

olympiakos 9

olympiakos-patrik-young

Ο Πάτρικ Γιανγκ φροντίζει να δείχνει όσο πιο συχνά το κοινωνικό πρόσωπο του, βοηθώντας ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Ο σέντερ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στις δωρεές στους πρόσφυγες, στον τραυματισμό του, αλλά και στους “ερυθρόλευκους”.

Αναλυτικά τα δήλωσε στο Cosmote TV:

“Βάζει τα πράγματα στη σωστή τους οπτική για μένα γιατί… Το μπάσκετ είναι παιχνίδι και δεν θα μπορώ να παίζω για πάντα, αλλά όσα χρόνια βρίσκομαι σε αυτή τη γη. Θα είμαι άνθρωπος για όλο αυτό το διάστημα, επομένως πέρα από το παιχνίδι μπορώ να είμαι καλός με τον κόσμο. Είτε παίζω καλά, είτε όχι θα μπορώ να κάνω πράγματα που θα κάνουν καλύτερο τον κόσμο μας, όσο μεγάλα ή μικρά είναι. Φυσικά θέλω να επιστρέψω στις καλές εμφανίσεις, να κάνω ξανά ότι έκανα και πριν στο παρκέ. Ξέρω ότι θα τα κάνω, είναι απλά θέμα χρόνου. Αυτό μου δίνει, όμως, την ευκαιρία να δω κι άλλα σημαντικά πράγματα στη ζωή και χαίρομαι που εκμεταλλεύομαι αυτή την ευκαιρία.

Έχω το οστικό οίδημα που προσπαθώ να ξεπεράσω αυτή τη στιγμή. Το θέμα είναι ότι θέλουμε να γίνει απολύτως καλά. Αν αυτό δεν συμβεί και επιστρέψω στο παρκέ, θα έχουμε πάλι προβλήματα, θα παίζω πονώντας. Και ο πόνος θα γίνεται όλο και μεγαλύτερος. Για αυτό το λόγο έχασα κάποια ματς, γιατί δεν άντεχα τον πόνο. Δεν μπορούσα να κινηθώ όπως θα ήθελα και έπρεπε να ξεκουραστώ για να γίνω καλά. Αλλά νοιώθω πραγματικά καλά, όταν βρίσκομαι στο παρκέ χωρίς να πονάω, παίζω τον ρόλο μου. Φυσικά νομίζω ότι μπορώ να παίξω καλύτερα και να βελτιωθώ. Τα πλέι οφ είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της χρονιάς. Αν είμαι στην κορυφή της απόδοσης μου τότε, νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν θέλω να το γκαντεμιάσω, αλλά θα έλεγα ότι πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε τώρα. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι, πρέπει να βελτιωθούμε, να μην εφησυχάσουμε. Να ευχηθούμε να είμαστε υγιείς όλη τη σεζόν, να έχουμε επιμονή, να είμαστε σύνολο. Και ελπίζω ότι στο τέλος της ημέρας τα πράγματα θα εξελιχθούν έτσι όπως τα ονειρευόμαστε και ελπίζουμε να είναι.

Νοιώθω ότι έχω το καθήκον να δώσω πράγματα πίσω. Ξέρω ότι μπορεί να μην κάνω πολλά, αλλά το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξει δημοσιότητα της πράξης μου. Ελπίζω ότι θα εμπνεύσει κι άλλους να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν όσους δεν είναι τόσο τυχεροί. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Φυσικά και να βοηθήσω όποιον μπορώ στο λίγο χρόνο που βρέθηκα εδώ. Αλλά και να εμπνεύσω τον κόσμο στην Ελλάδα ή και παντού στον κόσμο να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν όσους δεν είναι τόσο τυχεροί. Ειδικά τους πρόσφυγες. Έρχονται από τρομακτικές συνθήκες, όπου δεν έχουν σχεδόν τίποτα. Οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε είναι αξιέπαινη προσπάθεια.

Εννοώ ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κόσμος μας έχει προβλήματα, ειδικά όπου υπάρχει πόλεμος. Πολλά από αυτά τα παιδιά είναι πρόσφυγες που έρχονται από χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο. Έχουν βρεθεί μακριά από τις οικογένειες τους, δεν έχουν κάποιο άμεσο μέλλον, κανένα πλάνο, απλά επιβιώνουν μέρα με τη μέρα. Και εμείς διαμαρτυρόμαστε για απλά πράγματα που μπορεί να μην σημαίνουν τίποτα. Δεν μου έκαναν πολλά like, ή δεν μου άρεσε το πώς ήταν μαγειρεμένο το φαγητό μου. Αυτοί οι άνθρωποι παλεύουν για τη ζωή τους, για την επιβίωση τους και για να έχουν φαγητό κάθε μέρα. Ποιο θα είναι το μέλλον τους, είναι άγνωστο για αυτούς. Αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τους βοηθήσουμε, αυτό σημαίνει τα πάντα για αυτούς. Και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε θέση να τους βοηθήσω”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…