Κεντρική Basket League Άρης “Να παίξουμε σκληρά κόντρα στη Βιλερμπάν…”

“Να παίξουμε σκληρά κόντρα στη Βιλερμπάν…”

ac

acΟ Άρης τα βρήκε… σκούρα απέναντι στον Κόροιβο στο πρώτο ημίχρονο (45-44), στο δεύτερο ημίχρονο όμως “πάτησε” γκάζι και τελικά έφτασε σε αυτό το +21 (100-79) παίζοντας ωραίο μπάσκετ στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Γουίλ Κάμινγκς ήταν από τους καλύτερους παίκτες των “κιτρίνων” έχοντας 18 πόντους στον αγώνα του Σαββάτου.

“Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να εστιάσεις στο πώς θα κερδίσεις. Αν το κάνεις αυτό, δεν έχει σημασία ποια ομάδα έχεις απέναντί σου. Εμείς πρέπει να προσεγγίζουμε σωστά τα παιχνίδια και με τον τρόπο που παίζουμε, να δίνουμε στον εαυτό μας την δυνατότητα να κερδίσει”, τόνισε αρχικά ο Αμερικανός. Συνεχίζοντας ανέφερε:

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο και βρήκε ρυθμό μέσω της άμυνας στο δεύτερο ημίχρονο: “Σίγουρα… Με την άμυνά μας τους κρατήσαμε χωρίς σκορ, βρήκαμε ρυθμό, πετύχαμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και ξεκινήσαμε να παίζουμε καλύτερα”.

Για το κρίσιμο εντός έδρας ματς που “έρχεται” με αντίπαλο την Βιλερμπάν στο Champions League: “Το μόνο που μπορούμε να πούμε αυτή την στιγμή είναι ότι θέλουμε να κερδίσουμε. Πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί και να παίξουμε σκληρά. Προς το παρόν δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο γι’ αυτούς (τους αντίπαλους). Φαντάζομαι, θα παίζουν σε γρήγορο ρυθμό και θα κάνουν πολλές αλλαγές στα μαρκαρίσματα ή κάτι παρόμοιο. Εμείς αν κάνουμε το παιχνίδι μας, πιστεύω δεν θα έχουμε πρόβλημα”.

Για το αν πρώτος στόχος είναι η νίκη που θα συνοδευτεί και από μεγάλη διαφορά, όπως συνέβη στο πρώτο παιχνίδι με το Στρασβούργο: “Σίγουρα… Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια. Αυτή θα είναι η προσέγγισή μας”.

Για το πόσο θα βοηθήσει τον Άρη ότι έχει παίξει ήδη με δύο γαλλικές ομάδες, δηλαδή την Μονακό και το Στρασβούργο: “Είναι τελείως διαφορετική ομάδα (σ.σ. η Βιλερμπάν). Το γεγονός ότι προέρχεται από την ίδια χώρα με τις υπόλοιπες, δεν σημαίνει ότι παίζει στο ίδιο στυλ. Εμείς θα δούμε το βίντεο και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…