Κεντρική Διεθνή “Μίλησε” ο Γιουλ, το… σήκωσε η “Βασίλισσα”

“Μίλησε” ο Γιουλ, το… σήκωσε η “Βασίλισσα”

llull

llull

Με τον Σέρχιο Γιουλ να φωνάζει “παρών” για μία ακόμη φορά, η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το 27o Copa del Rey στην ιστορία της, επικρατώντας στο μεγάλο τελικό της Βαλένθια (97-95) η οποία αν και “πάλεψε” από την αρχή του αγώνα μέχρι και το φινάλε εντέλει δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη κόντρα στη “Βασίλισσα”.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο παρά τις πολλές προσπάθειες να “κλειδώσει” όσο πιο νωρίς γινόταν τον τίτλο δεν μπορούσε να σταματήσει τις “νυχτερίδες”, οι οποίες ακολουθούσαν συνεχώς στο σκορ (εύκολα ή δύσκολα) κι ενώ είχαν σε απίστευτη μέρα τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς με 27 πόντους και 5 ριμπάουντ ήλπιζαν να… σηκώσουν την κούπα.

Κάπου εκεί και με 3 λεπτά να απομένουν για το φινάλε, ο συνήθης ύποπτος και ηγέτης της “Βασίλισσας”, Σέρχιο Γιουλ, με 8 συνεχόμενους πόντους “έκοψε” τα “φτερά” της Βαλένθια, η οποία παρόλο που μπόρεσε με τρίποντο του Σαν Εμετέριο να κάνει το 97-95 (με 2 δεύτερα να απομένουν), στο τέλος κι ενώ έκλεψε την μπάλα από τους Μαδριλένους δεν κατάφερε να σκοράρει.

Κορυφαίοι για τη Ρεάλ ήταν οι Ράντολφ (20 πόντους και 7 ριμπάουντ), Γιουλ (20 πόντους, 4 ασίστ) και ο Γκουστάβο Αγιόν που πρόσθεσε 18 πόντους και “κατέβασε” 2 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 47-45, 74-71, 97-95.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ράντολφ 20, Γιουλ 22, Τέιλορ 5, Ρέγες 1, Φερνάντεθ 2, Ντόνσιτς 9, Αγιόν 18, Κάρολ 14, Ματσιούλις 3, Χάντερ 3, Ντρέιπερ, Νοτσιόνι.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντούμπλιεβιτς 27, Σαν Εμετέριο 17, Σίκμα 6, Μαρτίνεθ 7, Βαν Ρόσομ 6, Σάστρε 12, Οριόλα 6, Σάτο 5, Βίβες 2, Τόμας 4, Ντιότ 2, Κραβτσόφ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…