Κεντρική Basket League Άρης “Κρας τεστ” το ματς με τον Ολυμπιακό”

“Κρας τεστ” το ματς με τον Ολυμπιακό”

mourtos aris

mourtos-aris“Πρόβα τζενεράλε” απέναντι στον Ολυμπιακό (15/02, 18:30) στο ΣΕΦ έχει ο Άρης λίγες μέρες πριν από τη μεγάλη “μάχη” με τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι “κιτρινόμαυροι” αντιμετωπίζουν τους πρωταθλητές Ελλάδος στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος και Σπύρος Μούρτος σε δηλώσεις του στη διαδικτυακή πλατφόρμα Athlentaυπογράμμισε πως το συγκεκριμένο ματς είναι ένα πολύ δυνατό “κρας τέστ”.

Αναλυτικά:

Για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους φέτος, αλλά και τις τελευταίες καλές εμφανίσεις τους: “Το είδαμε στη συνέχεια δύο παιχνιδιών, γιατί είχαμε και πριν ένα άσχημο αποτέλεσμα, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα ένα στοίχημα για εμάς είναι η σταθερότητα. Παλεύουμε αρκετές φορές φέτος με τον ίδιο μας τον εαυτό. Ελπίζω τώρα που έχουμε μία εβδομάδα αγώνων υψηλού επιπέδου, μεταξύ των οποίων ένα παιχνίδι τίτλου, να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις”.

Για την άνετη νίκη επί του Προμηθέα Πατρών στο Αλεξάνδρειο: “Ο Προμηθέας είναι μια ομάδα με επιθετικό ταλέντο κι έναν πολύ καλό προπονητή. Κάναμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα, βγάζοντας αρκετή ενέργεια και πολλή ένταση. Τους οδηγήσαμε σε αρκετά λάθη, κλέψαμε αρκετές φορές την μπάλα κι έτσι σκοράραμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, κόντρα στον Παναθηναϊκό: “Η πόλη κινείται στους ρυθμούς αυτού του αγώνα. Είμαστε υποχρεωμένοι να μην το σκεφτόμαστε μέχρι να φτάσει αυτή η στιγμή γιατί είχαμε και έχουμε πολύ σημαντικά παιχνίδια. Είχαμε την αναμέτρηση με τη Στρασμπούρ που ήταν για τα πλέι οφ του Basketball Champions League, άρα ιδιαίτερα κρίσιμη για τη μετέπειτα πορεία μας στη διοργάνωση.

Νωρίτερα είχαμε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Μεσολάβησε ο αγώνας με τον Προμηθέα που είναι αρκετά επικίνδυνος και υπολογίσιμος αντίπαλος. Ακολουθεί κι ο Ολυμπιακός. Εμείς βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σίγουρα είναι μια πολύ μεγάλη αναμέτρηση ο τελικός του Σαββάτου (18/02), βρίσκεται ωστόσο στο πολύ πίσω μέρος του μυαλού μας. Γιατί, για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορείς να το μην έχεις καθόλου στο μυαλό σου. Για να είμαστε σωστοί πρέπει να κοιτάμε μόνο το παιχνίδι που έρχεται”.

Για το γεγονός πως έχει ήδη βιώσει την εμπειρία ενός τελικού και πώς αισθάνεται τώρα ο ίδιος και οι συμπαίκτες του: “Δεν τίθεται θέμα επιπλέον πίεσης ή άγχους. Δεν νομίζω ότι τα υπόλοιπα παιδιά που δεν έχουν ζήσει την εμπειρία ενός τελικού έχουν τόσο ανάγκη να τους βάλουμε, εμείς που το έχουμε ζήσει, στο κλίμα ενός τέτοιου αγώνα. Τα περισσότερα παιδιά άλλωστε είναι πολύ έμπειρα, έχουν παίξει σε μεγάλες ομάδες κι έχουν βρεθεί σε καταστάσεις διεκδίκησης τίτλου. Είναι λίγοι που δεν γνωρίζουν πώς είναι να αγωνίζεσαι σε έναν τελικό και θα φροντίσουμε οι υπόλοιποι να μπουν στο πνεύμα και να είναι 100% έτοιμοι για αυτό που θα αντιμετωπίσουν”.

Για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, για την Basket League: “Θα είναι ένα “κρας τεστ” για εμάς και ταυτόχρονα ένα πολύ δυνατό ματς πρωταθλήματος, ανεξάρτητα αν ύστερα από αυτό ακολουθεί ο τελικός Κυπέλλου. Όπως ο Παναθηναϊκός, έτσι κι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου, ομάδα Ευρωλίγκας και θα παίξουμε στην έδρα του. Πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, να μείνουμε κοντά στο σκορ και να κυνηγήσουμε το παιχνίδι μέχρι τέλους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…