Κεντρική Basket League Αγώνες Κολοσσός – Παναθηναϊκός 73-82

Κολοσσός – Παναθηναϊκός 73-82

kolossos pao

kolossos-pao

Τη 18η νίκη του στη Stoiximan Basket League πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο μέρος, πέρασε άνετα από το Βενετόκλειο, επικρατώντας του μαχητικού Κολοσσού Ρόδου με 82-73, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.

Οι “πράσινοι”, όσο δεν έπαιζαν άμυνα, τα βρήκαν σκούρα κόντρα στους Ροδίτες, όταν, όμως, σοβαρεύτηκαν στο πίσω μέρος του παρκέ, ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα κι έφτασαν με σχετική άνεση στην τελική επικράτηση.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο πρώην παίκτης του Κολοσσού Ρόδου, Μάικ Τζέιμς, ο οποίος σταμάτησε στους 19 πόντους. Από τους ηττημένους, οι οποίοι έπεσαν στο 10-9, ξεχώρισε ο Ρέντικ με 14 πόντους.

Ξέφρενος ήταν ο ρυθμός του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να δίνουν ρεσιτάλ επιθετικού μπάσκετ και τους παίκτες να αδιαφορούν για τα αμυντικά τους καθήκοντα. Τι καλύτερο για τους φίλους του Κολοσσού Ρόδου και του Παναθηναϊκού, οι οποίοι κατέκλυσαν κάθε γωνιά του Βενετόκλειου.

Με τους Καλάθη και Σίνγκλετον να είναι ιδιαίτερα ορεξάτοι, οι “πράσινοι” ξέφυγαν με 1-8 στο 2′ και με 7-15 στο 5′, ενώ ανέβασαν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (7-17 ) στο 6′. Οι Ροδίτες αντέδρασαν στη συνέχεια και με τους Χολ και Ουάτσον να τραβούν το κουπί στην επίθεση μείωσαν στους τρεις πόντους (22-25) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη βρήκε σκορ κι από τους παίκτες του πάγκου, με τους Σαλούστρο και Γεωργαλλή να κάνουν εξαιρετική δουλειά και να δίνουν για πρώτη φορά το προβάδισμα (32-29 στο 13′) στον Κολοσσό.

Τότε, ήρθε η ώρα του Μάικ Τζέιμς να βγει μπροστά και να πάρει τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του. Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε άνω κάτω την άμυνα της πρώην ομάδας του, βάζοντας το “τριφύλλι” εκ νέου σε θέση οδηγού (36-41). Σίνγκλετον και Τζέιμς ανέβασαν τη διαφορά στους 6 πόντους (38-44), με τον Γουότσον να προσφέρει σκορ και θέαμα με τα alley-hoop καρφώματα του, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια (46-46) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην στο δεύτερο μέρος. Ο ρυθμός έπεσε, με τους “πράσινους” να ανεβάζουν στροφές στην άμυνα, έπειτα από την… κατσάδα του Πασκουάλ στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ο Κολοσσός αδυνατούσε να βρει τον διάδρομο προς το “πράσινο” καλάθι, με το “τριφύλλι” να τρέχει επιμέρους σκορ 2-12 και να ξεφεύγει και πάλι με δέκα πόντους (48-58) στο 23′. Ο Κολοσσός μείωσε στους 6 πόντους (55-61 στο 27′), με τους Καλάθη και Μπουρούση να ανεβάζουν τη διαφορά στους 9 πόντους (55-64) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Οι Ροδίτες δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε με άνεση τη διαφορά κοντά στους 10 πόντους κι έφτασε δίχως άγχος στην τελική επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 46-46, 55-64, 73-82.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Ρέντικ 14, Τσούκου, Ρέλεφορντ 7 (1), Βασιλόπουλος 3, Χολ 12, Σαλούστρος 12 (1), Άχονεν 5 (1), Παπαδάκης, Ουάτσον 12, Γεωργαλλής 8 (2).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 12 (2), Φελντέιν 6 (2), Χαραλαμπόπουλος 3, Γκάμπριελ 12 (2), Καλάθης 11 (2), Ρίβερς 5 (1), Τζέιμς 19 (1), Παππάς 4, Τζεντίλε, Μπουρούσης 7, Φώτσης 3.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…