Κεντρική Basket League Αγώνες Κολοσσός – Ολυμπιακός 59-70

Κολοσσός – Ολυμπιακός 59-70

olympiakos 3

olympiakos

Ένα μόλις ξέσπασμα στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου ήταν αρκετό προκειμένου ο Ολυμπιακός να φύγει με το διπλό από τη Ρόδο, καθώς επικράτησε του Κολοσσού με 70-59 και παρέμεινε στην πρώτη θέση της Stoiximan.gr Basket League.

Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι μπορεί να πήραν τη νίκη, αλλά η αγωνία έχει χτυπήσει “κόκκινο” έπειτα από την αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου με πρόβλημα στον δεξί προσαγωγό (Δείτε Εδώ).

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι, αρχικά με τον Κεμ Μπιρτς (0-2) κι έπειτα με τους Κώστα Παπανικολάου και Γιώργο Πρίντεζη να κάνουν το 2-7, για να έρθει ο Βασίλης Σπανούλης και να “γράψει” το 2-9, δίνοντας πολύ γρήγορα διαφορά 7 πόντων στην ομάδα του.

Οι “θαλασσί” βρήκαν τα πατήματά τους. Οι Ρέντιτς (με κάρφωμα) και Ρέλεφορντ (με όμορφο λέι απ) μείωσαν στους 5 (8-12), προτού ο Γιώργος Πρίντεζης κάνει και πάλι το +6 (8-14) με αποτέλεσμα να αναγκάσει τον Άρη Λυκογιάννη να καλέσει άμεσα τάιμ άουτ.

Κάπου εκεί, οι γηπεδούχοι έκαναν το δικό τους ξέσπασμα, αρχής γενομένης από το φάουλ που κέρδισε ο Τσούκου στην προσπάθειά του για τρίποντο και τις 3/3 βολές που έκανε, ενώ οι Χολ και Ρέλεφορντ -επίσης- με βολές έβαλαν μπροστά για πρώτη φορά τον Κολοσσό (15-14), με το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου να είναι το 18-16.

Στα επόμενα λεπτά, οι δύο ομάδες πήγαιναν “καλάθι-καλάθι”. Ο Ουότσον με 2 διαδοχικά καρφώματα διαμόρφωσε το 26-26 και στις δύο επόμενες επιθέσεις, ο Έρικ Γκριν (1/2 βολές) με τον Ματ Λοτζέσκι έδωσαν προβάδισμα 3 πόντων (26-29) στους φιλοξενούμενους, όπως και ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης με δίποντο (28-31) αλλά η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει από τον Άχονεν κάνοντας το 31-31.

Το πρώτο μέρος “έκλεισε” με απόλυτη ισορροπία (35-35) και με τους παίκτες του Άρη Λυκογιάννη να… ζορίζουν αρκετά τους αντίπαλους του Γιάννη Σφαιρόπουλου, δείχνοντας πως μπορούν να τους κοιτάξουν στα μάτια.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Κολοσσός “έτρεξε” (δια χειρός Χολ και Ρέντιτς) ένα σερί 6-0 κάνοντας το 41-35, χωρίς όμως να κρατήσει για πολύ το συγκεκριμένο πλεονέκτημα.

Ο Μάντζαρης με τρίποντο πέτυχε τους πρώτους πόντους των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο, δίνοντας ρυθμό στον Κεμ Μπιρτς που με 4 σερί πόντους έκανε το 41-42 αλλά και στον Σπανούλη ο οποίος σημείωσε το 41-44. Ο Ολυμπιακός είχε βρει τα πατήματά του με ένα επιμέρους σκορ 7-0, το οποίο οι Πρίντεζης και Μάντζαρης απογείωσαν σε 14-0, δημιουργώντας προβλήματα στους “θαλασσί” καθώς εκμεταλλεύτηκαν το κακό τους διάστημα και κράτησαν έως το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου το προβάδισμα σε ίδια επίπεδα (46-55).

Με 10 λεπτά να απομένουν για το φινάλε, οι πιθανότητες του Κολοσσού για υπεράσπιση της έδρας του είχαν μειωθεί αισθητά. Ο Ολυμπιακός ήταν σταθερά μπροστά πάνω από 10 πόντους και μόλις ο Χολ με σουτ πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και ο Ρέλεφορντ με δίποντο και 1/2 βολές έβαλαν “φωτιά” στο ματς (59-64), “μίλησε” ο Ματ Λοτζέσκι γράφοντας το 59-67 και ουσιαστικά καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη.

Tα δεκάλεπτα: 18-16, 35-35, 46-55, 59-70.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Ρέντικ 10, Τσούκου 5, Ρέλεφορντ 7, Βασιλόπουλος 7, Χολ 13 (1), Λιάπης, Σαλούστρος 2, Αγγελάκος, Αχόνεν 8 (2), Παπαδάκης, Ουότσον 4, Γεωργαλής 3 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 11, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 13 (2), Μάντζαρης 4 (1), Σπανούλης 5, Γκριν 2, Παπαπέτρου 4, Ουότερς 2, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 6, Λοτζέσκι 10 (1), Αθηναίου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Καθοριστική η ένταση των Γκος και Ουόκαπ»

 Στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμ…