Κεντρική NBA Κάζινς vs Ντέιβις: μια αναμέτρηση βαρέων βαρών! (vid)
NBA

Κάζινς vs Ντέιβις: μια αναμέτρηση βαρέων βαρών! (vid)

demarcus cousins anthony davis

demarcus-cousins-anthony-davis

Πρόκειται για τους δύο κορυφαίους σέντερ στον πλανήτη. Είναι δύο εκ των πρωτοστατών του σύγχρονου τρόπου με τον οποίο παίζεται η θέση αυτή πλέον, όντας απίστευτα ευέλικτοι και ικανοί να προσφέρουν τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι. Είναι ο ΝτεΜάρκους Κάζινς και ο Άντονι Ντέιβις, με την χθεσινοβραδινή συνάντησή τους να “κλέβει” την παράσταση.

Αναλυτικά τα στατιστικά τους

  • Ντέιβις: 32 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα, 11/24 σουτ, 9/9 βολές, 6 λάθη σε 40 λεπτά συμμετοχής
  • Κάζινς: 28 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα, 7/14 σουτ, 14/16 βολές, 7 λάθη σε 35 λεπτά συμμετοχής

Οι “πύργοι” των Νιου Όρλεανς Πέλικανς και Σακραμέντο Κινγκς αντίστοιχα χρησιμοποίησαν το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοχών της ομάδας τους (ο Κάζινς είναι 2ος στο NBA στο Usage Rate, το οποίο προσμετρά το ποσοστό αυτό, με 37,4% ενώ ο Ντέιβις είναι 7ος, με 32,9%), ώστε να φθάσουν στη νίκη. Και οι δύο σκόραραν συνεχώς σε συνθήκες ένας-εναντίον-ενός, ξεκινώντας τις περισσότερες εκ των προσπαθειών τους από το high-post ή από το “φτερό“. Ακόμη, ευστόχησαν σε αρκετές περιπτώσεις από μέση απόσταση, έχοντας σχεδόν τελειοποιήσει την τεχνική τους ενώ κέρδισαν πολλά φάουλ έκαστος.

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι “μάχες” στο χαμηλό ποστ, υπενθυμίζοντας ότι έχουν την ικανότητα να “συμπεριφερθούν” και σαν κλασικοί σέντερ, όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν. Ο “Boogie” ήταν αυτός που τελικά έφυγε νικητής από το γήπεδο, έχοντας περισσότερη στήριξη από τους συμπαίκτες σου, είναι όμως πραγματικά εντυπωσιακό να παρακολουθεί κανείς δύο μοναδικά “υβρίδια” παικτών να κοντράρονται μεταξύ τους!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=nVV3tnL03Zo]

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…