Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Κακό ξεκίνημα, αλλά στο τέλος κρινόμαστε”

“Κακό ξεκίνημα, αλλά στο τέλος κρινόμαστε”

pasqual

pasqual

Ο Τσάβι Πασκουάλ μετά την νίκης του Παναθηναϊκού επί της Μπάμπεργκ σχολίασε για ακόμη μία φορά το κακό ξεκίνημα της ομάδας του, επίσης προστάτευσε τον Αλεσάντρο Τζεντίλε και χαρακτήρισε την αναμέτρηση με την Ούνικς ως τελικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός: 

Για την αναμέτρηση: “Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Ήμασταν εξαιρετικοί στην άμυνα απέναντι σε μια πολύ καλή επιθετικά ομάδα. Μετά την ΤΣΣΚΑ η Μπάμπεργκ είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα στην επίθεση. Επρεπε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση να την κρατήσουμε γύρω στους 70 πόντους. Στο τέλος πετύχαμε τον στόχο μας. Στην επίθεση κάναμε ένα κανονικό παιχνίδι, όχι εξαιρετικό. Στο πρώτο ημίχρονο σε κάποιες στιγμές δεν ήμασταν έτοιμοι. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν τυχεροί σε κάποιες φάσεις όπου η Μπάμπεργκ σκόραρε μετά από δικές μας χαμένες μπάλες”.

Για το αν “κλείδωσε” η πρόκριση: “Όχι σε καμία περίπτωση. Μένουν οκτώ παιχνίδια και το επόμενο είναι με την Καζάν που θα είναι τελικός για εμάς. Πρέπει να συνεχίσουμε με αυτή τη νοοτροπία”.

Για τις περισσότερες ασίστ και το καλύτερο ranking της Μπάμπεργκ: “Είναι δύσκολο να αξιολογήσεις τα πράγματα που βλέπεις στη στατιστική. Εξαρτάται από το πώς εξελίχθηκε το σκορ και ποια ήταν η αμυντική σου στρατηγική. Αν για παράδειγμα δώσουμε την μπάλα στον Μπουρούση και αυτοί παίξουν μαν του μαν και αυτός σκοράρει, δεν θα μετρηθεί ασίστ. Αν όμως αποφασίσουν να κάνουν παγίδα και πασάρει την μπάλα, μετράει ως ασίστ. Αντίστοιχα αν κάνουν αλλαγή στο πικ εν ρολ είναι πολύ φυσιολογικό ένας παίκτης να σκοράρει τρίποντο και όχι από πάσα. Αυτά είναι σχετικά. Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν βάσει του χαρακτήρα τους. Είναι εξαιρετική ομάδα η Μπάμπεργκ, είναι πολύ δημιουργική, αλλά με την αμυντική μας στρατηγική τους κρατήσαμε χαμηλά στο σκορ, ειδικά εξαιτίας της αποτελεσματικότητάς τους στην επίθεση”.

Για τον Αλεσάντρο Τζεντίλε: “Υπάρχουν παίκτης που χρειάζονται περισσότερο και άλλοι λιγότερο χρόνο. Με τους παίκτες μου προσπαθώ να τους εξηγήσω με ποιο τρόπο θα βοηθήσουν. Σήμερα ξεκίνησε καλύτερα αμυντικά και βοήθησε εκεί. Κι αν δεν έπαιξε παραπάνω οφείλεται σε μένα γιατί επέλεξα άλλη στρατηγική. Είχα θετική εντύπωση από αυτόν. Δεν με ενδιαφέρει η στατιστική, αλλά να βοηθά την ομάδα κι όταν αυτό γίνεται, θα έρθει και το σκοράρισμα”.

Για το κακό ξεκίνημα της ομάδας του: “Έχετε δίκιο, δυσκολευόμαστε να μπούμε στο παιχνίδι. Νιώθω ότι μερικές φορές μπαίνουμε νευρικοί και δείχνει ότι χρειαζόμαστε κάποιον να πάρει τα ηνία για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι. Μπαίνουμε χωρίς να παίζουμε ως ομάδα, αλλά με ατομικές προσπάθειες. Δεν θέλουν να κάνουν αυτό, αλλά από τη νευρικότητα έτσι βγαίνουν οι φάσεις. Είναι το μάθημα όπου μένουμε μετεξεταστέοι, αλλά πιο σημαντικό είναι πως τελειώνουμε τα παιχνίδια”.

Για το που οφείλεται αυτό:Στο Βελιγράδι και οι δύο τομείς έπαιξαν ρόλο. Σήμερα όμως ήταν περισσότερο επιθετικό πρόβλημα. Θα πρέπει να ξαναδώ το ματς, αλλά αυτή είναι η αίσθησή μου“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69 (vid)

Η Μπαρτσελόνα το 1-1, ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ο Ολ…